Amalia

Amalia

27 april 2022 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van het boek; Amalia. Dit boek is geschreven door Claudia de Breij.

Amalia

Amalia

Vandaag lezen jullie wat meer over het boek over Amalia en natuurlijk geef ik jullie ook mijn review. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: De Puttense moordzaak review!

Ons eerste echte gesprek voeren we in de werkkamer van haar moeder. Zij op de donkerblauwe bank, ik in een dito fauteuil, onhandig krabbelend in het opschrijfboekje op mijn schoot. Het is een nieuwe Lechtturm, zo’n chique met lijntjes en paginanummering, door deze schrijfwaren fetisj speciaal voor dit doel aangeschaft. De bladzijden leeg, de omslag geel. ‘Waarom niet oranje?’ vraagt Amalia. Pas als ik haar aankijk, zie ik haar spottende blik.

Mijn review van dit boek

Stiekem vond ik het jammer dat het zo’n dun boekje is. Maar daardoor is het wel een boek wat lekker snel weg leest. Je hebt het in een paar uurtjes uit en dat is fijn! Al had het van mij dus nog wel langer mogen duren. De schrijfstijl is ook erg fijn om te lezen.

Daarnaast staan er leuke opmerkingen in van Amalia waar ik erg om moest lachen. Ik heb meerdere keren hardop zitten lachen tijdens het lezen van dit boek. Heerlijk hoe ze haar humor toont! En hoe ze ook gewoon zegt wat ze denkt. Ik hoop echt dat ze zichzelf blijft als ze later koning gaat worden. Maar hopelijk voor haar mag ze eerst nog even lekker wat jaartjes genieten en doen wat ze graag wil doen. Want het lijkt me een hele opgave als koningin worden je lot is.

Amalia leer je door het lezen van dit boek weer wat beter kennen. Dat ze weleens in een strandtent werkt wisten we al, al dacht ik eerlijk gezegd eerst dat dat een grap was. Maar zij meet zich echt met leeftijdsgenoten en zoekt gewoon een baantje zoals ieder ander van haar leeftijd dat doet wanneer ze een financieel doel hebben. Wat ik ook erg leuk vond om te lezen is dat ze samen met haar zusje uit gaat. Precies dat vind ik zo mooi aan een zus/ zusje hebben.

Zelf heb ik dat niet en ik vind dat altijd erg eenzaam. Wanneer je zussen/ zusjes hebt, heb je altijd wel iemand om mee te kletsen of om ergens naartoe te gaan (als je hetzelfde leuk vind). Dat heb ik altijd gemist in mijn leven. Ook nu ik volwassen ben mis ik dat nog steeds. Daarom vind ik het des te mooier om verhalen te horen of lezen van mensen die goed met hun broer/ zus omgaan.

Dit boek is zeker een aanrader als je het leuk vind om wat meer over Amalia te weten te komen! Verwacht niet dat je alles over haar zult weten, maar verwacht dat je iets meer te weten komt en dan zijn je verwachtingen juist!

Je kunt ‘Amalia’ op bol.com kopen. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Wie van jullie hebben dit boek ook gelezen?

Amalia