Blut

Blut

10 november 2021 0 Door Marìs

Blut! Hoe je in en uit de schulden kunt raken, is geschreven door Marian Henderson en ik geef jullie vandaag mijn review van dit boek.

Blut

Blut

Blut, is geschreven door Marian Henderson. Vandaag lezen jullie mijn review van dit boek. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Het kleine rijk worden voor Dummies!

Geld is een onderwerp dat ons allemaal aanspreekt. Ook de mensen die beweren dat geld hen absoluut niet interesseert, hebben er iedere dag mee te maken. Degenen die het niet hebben, kunnen soms vrijwel nergens meer aan denken. Al hun gedachten cirkelen rond dat ene punt: hoe kom ik aan geld om te eten en voor wat ik verder nodig heb om mijn hoofd boven water te houden.

De mensen die erin zwemmen kunnen dat ook niet onbezorgd doen, zij moeten handige manieren verzinnen om hun kapitaal zo onder te brengen dat het op den duur niet onverhoopt alsnog hun ondergang wordt.

Voor degenen die geen problemen hebben met het beheren van hun geld, is het waarschijnlijk interessant om in dit amusante boek te lezen hoe geldproblemen ontstaan en hoe ze vervolgens een geheel eigen leven gaan leiden. Voor hulpverleners kan het eveneens waardevol zijn. Immers, hun cliënten bezitten hun eigen waardigheid en kunnen desondanks gewone verstandige en aardige mensen zijn.

Mijn review

Dit boek heb ik met verbazing en ook een beetje boosheid zitten lezen. Degene die dit schrijft is heel open, wat ik mooi vind, want iedereen heeft er wel een mening over. Ook ik.

Ik kan er namelijk met mijn hoofd niet bij dat je persé al je geld moet opmaken. Dat je geen beheersing hebt over je impulsen/ impulsaankopen. Daar is gewoon iets aan te doen! Met discipline. Als je spijt hebt van je aankopen breng je ze toch gewoon terug naar de winkel? Dan krijg je je geld terug!

Daarnaast snap ik de drang ook niet, omdat ik deze zelf totaal niet voel/ ervaar. Wel heb ook ik wel eens iets gekocht waar ik later spijt van had, maar dan breng ik het gewoon terug! Ook vind ik het laks om te zeggen dat je gewoon niet kunt omgaan met geld, dat het niet in je genen zit. Dat is echt de grootste onzin ever. Het gaat om discipline. De discipline om dingen niet te kopen, om door te zetten met sparen enzovoorts. En discipline kun je gewoon leren/ opbouwen/ trainen. Maar dan moet je wel écht willen. Ik denk gewoon dat de drang om écht goed met geld om te wíllen gaan bij deze mensen niet sterk genoeg is. Het is wel aanwezig, maar niet sterk genoeg.

Het klinkt wellicht hard, maar ik vind het zwak om te zeggen; ik kan het gewoon niet. Hulp vragen is nooit zwak, begrijp mij niet verkeerd. Dat is juist heel goed en sterk, en getuigd van lef. Maar zeggen; ik kan het niet en zal het nooit leren vind ik wel zwak. Het is gewoon onzin. Tenzij er iets in je hersens ontbreekt waardoor je hersens niet goed functioneren.

Wat je in het boekje niet terug leest is wat er uit de gesprekken met de psycholoog kwam, om te achterhalen waarom deze mensen geld als water blijven uitgeven. Je leest deels terug; gebrek aan financiële opvoeding. Maar je bent nooit te oud om te leren. Dus dat kan geen oorzaak zijn, want dat hebben ze inmiddels alsnog geleerd. Discipline kan wel de oorzaak zijn. Het weten en doen/ volhouden zijn namelijk 2 verschillende dingen. En aan het weten lijkt het niet te liggen bij deze mensen. Want weten doen ze het inmiddels wel. Maar ze doen er weinig mee. Behalve dan zichzelf onder bewind laten stellen, maar ook dat kost geld. Zonde als je het mij vraagt!

Naar mijn mening is de oplossing; discipline kweken! Want als je genoeg discipline hebt, kun je je impulsen beheersen.

Je kunt Blut! bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij dit boek/ verhaal? Hoe vond jij het geschreven? Ik vond het erg goed geschreven, het leest makkelijk weg! Zeker een aanrader dus!

Blut