Danger close

Danger close

30 maart 2022 1 Door Marìs

Vandaag review ik voor jullie het boek; Danger close, geschreven door Marco Kroon.

Danger close

Danger close

Vandaag kunnen jullie mijn review lezen van; Danger close. Dit boek is geschreven door Marco Kroon. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Erica, de motor achter de Meilandjes!

We houden halt. Een vreemd gevoel bekruipt me. Onrust, ongemak. Priemende ogen vanuit het donker. Ben ik nog wel alleen? Ik maak me klein en zak op mijn knie. Is hier iemand? Schud mijn hoofd om wakker te worden. Wil opstaan, maar mijn knie zit vast. Ik kijk omlaag. Fuck, het is een mens! Langzaam kijk ik rond. Overal doden, als lage heuveltjes in het veld. Ik trek mijn knie los, sta op en ga verder, ‘Voorwaarts!’

Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als pelotoncommandant van SFTG Viper, de Nederlandse Special Forces in Afghanistan. Maar ook beschrijft hij de Ridderslag, de beschuldigingen die volgden en zijn veroordeling door de media.

Mijn review van dit boek

Wat is dit verhaal spannend en oprecht geschreven. Ik voel gewoon dwars door de tekst heen de emoties en spanning die Marco en die andere mensen hebben ervaren. Op vele momenten zat ik echt op het puntje van mijn stoel en dacht soms; oh shit, hoe redden ze zich hieruit, komt dit wel goed? Maar het kwam goed. Als je dat zo kunt noemen in een oorlog.

Het boek is goed geschreven en leest lekker weg. Hoewel ik lang niet alle termen begrijp, daar het niet mijn vak is, is het verhaal wel prima te volgen. Ook zitten er momenten van humor in het boek waarbij ik hardop gelachen heb. En dat is wat mij betreft altijd een goed teken!

Mocht Marco meer boeken schrijven, zou ik ze zo gaan lezen! Ik vond het erg interessant om te lezen wat er nou gebeurt tijdens zo’n uitzending naar het buitenland. Als je dit boek leest besef je je pas echt hoe dichtbij het gevaar is waar zij aan blootgesteld worden. Het wordt dan meer realiteit of zo. Echt respect voor al deze mensen in dit beroep! Lijkt het je ook interessant om meer te weten te komen hierover? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Je kunt Danger close bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij wel eens een van de boeken van Marco Kroon gelezen?