De appelboomgaard

De appelboomgaard

23 mei 2020 2 Door Marìs

De appelboomgaard. Vandaag review ik het boek ‘de appelboomgaard’ van Susan Wiggs voor jullie.

De appelboomgaard

De appelboomgaard

De appelboomgaard. Onlangs las ik weer een boek van Susan Wiggs; De appelboomgaard. Deze review ik vandaag voor jullie. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Lech!

In het bezette Kopenhagen weet een jongetje te ontsnappen aan de nazi’s. Op zijn vlucht neemt hij alleen een paar familiefoto’s mee, en een Fabergé-ei van onschatbare waarde.

Tess is gefascineerd door de verborgen geschiedenis van dierbare voorwerpen, en van die passie heeft ze haar beroep gemaakt. Ze reist de wereld rond om gestolen kunstschatten aan hun rechtmatige eigenaars terug te geven. Van haar eigen geschiedenis weet ze vrijwel niets. Haar vader is onbekend, en haar moeder wil niets over hem vertellen.

Dan krijgt ze het bericht dat haar grootvader – van wie ze niet eens wist dat hij bestond! – in coma ligt en dat hij haar de helft van een appelboomgaard wil nalaten. Maar dat is niet haar grootste schok. De andere helft van de boomgaard gaat naar Isabel Johansen… haar halfzus.

Met wat vage aanknopingspunten, een Deense naam en een paar foto’s gaan de zussen op zoek naar hun achtergrond. Op een van de foto’s staat een afbeelding van een goudkleurig ei…

Zo vond ik dit boek

Wellicht weten jullie inmiddels wel dat ik niet zo van de verhalen ben waar de oorlog in voor komt. Maar toch vond ik de omschrijving op de achterkant spannend genoeg om in dit boek te beginnen. Want ik was wel benieuwd hoe dit verhaal over de zussen en de ineens opgedoken opa af zou lopen.

Het familieverhaal zat erg ingewikkeld in elkaar, dus je moest wel echt goed je aandacht bij het boek houden vond ik. Maar afgezien daarvan vond ik het verhaal wel een leuk en spannend verhaal. Ik wilde het boek wel weer door blijven lezen, dus de schrijfster is er weer in geslaagd om ook dit boek erg boeiend te maken.

Dus ook als je niet zo houdt van verhalen die zich (deels) in de oorlog afspelen, omdat terug gestapt wordt in het verleden, vind ik het wel een aanrader. Je hebt namelijk ook gewoon vele hoofdstukken in het heden en dat waren toch wel mijn favoriete hoofdstukken. Al waren de oorlog-hoofdstukken wel nodig om te snappen hoe de familie in elkaar zat. Omdat je dan leest hoe het hen destijds vergaan is en wat er gebeurde, waardoor de familie nu zo in elkaar zit.

Al met al vond ik het toch een mooi verhaal en dus wel een aanrader.

Je kunt het e-book De appelboomgaard bestellen op bol.com. De gewone versie was alleen 2e hands verkrijgbaar bij bol. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek ooit gelezen? Wat vond jij ervan?

De appelboomgaard