De cursus

De cursus

27 november 2021 1 Door Marìs

Vandaag kunnen jullie meer lezen over De cursus en ik geef jullie mijn review van het boek.

De cursus

De cursus

Vandaag lezen jullie mijn review van de cursus. Dit boek is geschreven door Elvin Post. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Unity!

Carol Arrington heeft een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, de jaarlijkse schrijfcursus van bestsellerauteur Victor Aster op Big Rock Island.

Carol besluit ervoor te gaan, maar wanneer op het eiland kort na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begrijpt ze al snel dat haar poging om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

Mijn review van dit boek

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zat ik al helemaal in het verhaal. Ik wilde meteen al weten hoe het verder zou gaan. De omschrijving was namelijk erg spannend. Voorop het boek staat ook; Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…’

Dit boek gaat over een groep mensen die elkaar nog niet kennen. Allen gaan zij een schrijfcursus volgen van bekende schrijver Victor Aster op een eiland. Dit gebeurt zónder telefoons of laptops. Die moet iedereen thuis laten, zodat ze niet worden afgeleid. Zo hebben ze des te meer tijd om lekker te schrijven.

Maar al snel veranderd deze dure cursus in een nachtmerrie. Iemand lijkt de schrijfopdracht van Victor Aster in het echt uit te voeren, in plaats van op papier… Maar wie? Is het Aster zelf? Of een van de cursisten? Of toch iemand van buiten het eiland, zoals bijvoorbeeld de man die de pont vaarde? Hij kan ten allen tijde het eiland bereiken en weer vertrekken…

Tijdens het lezen van dit boek leef je helemaal mee met de personages, vooral met Carol. Zal zij dit overleven, of wordt ook zij vermoord? Je komt er allemaal achter tijdens het lezen van dit boek, ook wie de dader is!

Zelf had ik het wel leuk gevonden als het einde niet het einde geweest was, maar het boek nog even doorgegaan was. Zo van; 3 maanden later… Zo’n soort hoofdstuk als afsluiter. Maar afgezien daarvan vond ik dit boek echt een aanrader! Ik zat op het puntje van mijn stoel en schrok als er een onverwacht geluid te horen was in huis. Dat betekent voor mij dat het écht een goed spannend boek is. Absoluut de moeite waard!

Je kunt De cursus bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kenden jullie dit boek al? Of deze schrijver?

De cursus