De diefstal van mijn jeugd

De diefstal van mijn jeugd

27 januari 2021 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie over; De diefstal van mijn jeugd, geschreven door Natascha Kampusch.

De diefstal van mijn jeugd

De diefstal van mijn jeugd

Vandaag vertel ik jullie waar het boek; De diefstal van mijn jeugd’ over gaat en wat ik van dit boek vond. De omschrijving is als volgt.

Leestip: Waarom de rijken alsmaar rijker worden!

Wanneer Natascha Kampusch op 2 maart 1998 op weg naar school door een onbekend man een wit bestelbusje in wordt getrokken, denkt ze dat haar laatste uur heeft geslagen. Even later ligt het meisje van tien in een deken gewikkeld op een koude keldervloer. Om haar heen is het aardedonker, de lucht is bedompt en benauwd. In deze gevangenis van amper vijf vierkante meter zal Natascha de komende achtenhalf jaar doorbrengen. Wolfgang Priklopil is de enige met wie ze contact heeft. Ze wordt door hem mishandeld, vernederd en onderdrukt. Pas in de zomer van 2006 slaagt ze erin te vluchten, iets wat ze al vanaf de allereerste dag van plan was.

Pas nu voelt Natascha zich sterk genoeg om haar verhaal te vertellen. In openhartige en pijnlijk eerlijke bewoordingen vertelt ze over haar moeilijke jeugd, de gevangenschap en de lichamelijke en geestelijke mishandeling. Ook beschrijft ze hoe ze in deze uitzichtloze situatie leerde sterker te zijn dan haar ontvoerder. Dit is het relaas van een meisje dat vocht, een meisje dat iets onvoorstelbaars wist te overleven en nooit heeft willen opgeven.

Natascha Kampusch werd op 17 februari 1988 in Wenen geboren en werd het slachtoffer van de langste ontvoering uit de hedendaagse geschiedenis. In 2006 wist ze te ontsnappen en sindsdien probeert ze een normaal leven te leiden. In het voorjaar van 2010 heeft ze eindexamen gedaan.

Mijn review

Dit boek heeft redelijk lange hoofdstukken, maar je zit al meteen zo in Natascha haar verhaal, dat dat eigenlijk niet zo heel veel uit maakt.

Dit verhaal grijpt zo aan dat je het boek niet weg wilt leggen, omdat je zo graag zo snel mogelijk dat moment wilt bereiken waarop ze gaat ontsnappen.

Want wat zij heeft moeten doorstaan is zo ontzettend heftig, diverse dingen die zij vertelt herken ik deels zelf ook (bijvoorbeeld het geen kind meer zijn nadat je ouder scheiden terwijl iedereen je nog wel zo behandeld, of te horen/ voelen dat je iemand tot last bent en niks waard bent).

Wellicht dat ik daarom extra mee leef met haar verhaal en ook begrijp hoe zij zich gevoeld moet hebben op zulke momenten. Maar ook hoe kwaad je jezelf kunt maken en denken; nu is het klaar. Ik pik dit niet meer.

Ik vind dit boek zeker een aanrader, omdat je door deze woorden zo levendig kunt voelen hoe afschuwelijk deze gebeurtenissen geweest zijn. Maar ook omdat je hierin terugleest hoe sterk een mens is. We zijn zoveel sterker dan we denken. Dat is een heel bijzonder iets!

Je kunt De diefstal van mijn jeugd bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek van Natascha gelezen en wat vond jij ervan?

De diefstal van mijn jeugd