De dochters van de kapitein

De dochters van de kapitein

6 november 2021 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van; De dochters van de kapitein. Dit boek is geschreven door María Dueñas.

De dochters van de kapitein

De dochters van de kapitein

Vandaag deel ik met jullie mijn review van; De dochters van de kapitein, geschreven door María Dueñas. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Het suikerhuis!

Begin twintigste eeuw emigreren drie Spaanse zussen naar de VS, waar ze het restaurant van hun overleden vader overnemen. Aanvankelijk verzetten ze zich tegen de manier van leven in New York, maar algauw beseffen ze dat ze alleen kunnen overleven als ze zich aanpassen aan de nieuwe wereld. 

De dochters van de kapitein is een fascinerend verhaal over vallen en opstaan, geluk en tegenspoed, doorzetten en volhouden. En een verhaal van drie sterke vrouwen, ieder met een eigen karakter, met samen één doel voor ogen: overleven in een bruisende stad vol vernieuwingen, en zelf opnieuw beginnen.

Mijn review van dit boek

Het verhaal op zich vind ik erg mooi, de manier van schrijven is ook prima, want het leest gemakkelijk weg. Ook wil je graag weten hoe het verhaal afloopt. Wel vind ik het soms wat langdradig worden. Ze beschrijven dan dingen heel uitgebreid die helemaal niet interessant zijn voor het verhaal zelf.

Je wilt in dit boek graag te weten komen hoe het afloopt met Luz, zal zij de artiestenwereld in gaan? En Mona, komt zij samen met degene die zij zo aantrekkelijk vindt? En hoe zal het de moeder van de drie vergaan? Blijft zij in New York, of gaat zij terug naar Spanje? Kan zij wel wennen aan het nieuwe leven of blijft zij heimwee houden?

Hoe zal het gaan met het restaurant nu de meiden uiteindelijk hier zo hun best voor doen door het zelfs helemaal op te knappen van hun eigen geld? Wordt het een succes? Of toch niet…? Dat waren voor mij de hoofdzakelijke punten die naar voren kwamen tijdens het lezen van dit boek waar ik graag een antwoord op wilde. Deels krijg je hier ook zeker antwoorden op! Voor een klein deel ook niet.

Hou je van deze schrijfster en van dikke boeken? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Je kunt De dochters van de kapitein bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij María Dueñas en haar boeken? Hoe denk jij over deze schrijfster? Ik ben van mening dat zij er mooie boeken tussen heeft zitten die de moeite waard zijn om te lezen!

De dochters van de kapitein