De jaloezie man

De jaloezie man

15 januari 2022 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van het boek; De jaloezie man. Dit boek is geschreven door Jo Nesbø.

De jaloezie man

De jaloezie man

Vandaag geef ik jullie mijn review van; De jaloezie man. Het is geschreven door Jo Nesbø en de omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Mijn zus wordt vermist!

Op het kleine Griekse eiland Kalymnos in de buurt van Kos verdwijnt een Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer. 

De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als de jaloezieman en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.

Mijn review

Vooral in het begin van het boek is het wat saai. Er wordt vaak te lang ingegaan op details die niet echt van belang zijn om het verhaal te kunnen begrijpen. En dingen die wel van belang zijn, zoals weten hoe het solo klimmen werkt, worden op een langdradige saaie manier uitgelegd. Dat had beter gekund! 

Dat maakt dat ik lange tijd dit verhaal saai vond, maar omdat het zo een dun boekje was en het verhaal zelf op zich wel leuk genoeg was, ben ik toch verder gaan lezen. Uiteindelijk vind ik het wel een spannend verhaal, maar je zou het ook prima kunnen missen. Niet persé noodzakelijk en ook niet persé een aanrader naar mijn mening.

Wel is dit een lekker dun boekje wat je binnen een paar uur uit leest, wat weer handig is voor op vakantie, je kunt het boekje daarna weer achterlaten voor iemand anders.

Je kunt De jaloezie man bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij deze schrijver of dit boek? Wat vond je van dit verhaal?

De jaloezie man