De kunst van goed leven

De kunst van goed leven

6 januari 2021 5 Door Marìs

Vandaag review ik het boek; De kunst van goed leven. Geschreven door Rolf Dobelli.

De kunst van goed leven

De kunst van goed leven

Vandaag vertel ik jullie waar het boek De kunst van goed leven over gaat en ik geef jullie mijn review. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Mijn hond Money!

Meer dan ooit zijn we op zoek naar de formule voor een goed leven. Wat maakt ons echt gelukkig? Is het beter om ongeluk proberen te vermijden in plaats van geluk na te streven? We verspillen ontzettend veel tijd en energie aan de enorme hoeveelheid keuzes die we dagelijks voorgeschoteld krijgen. Zou het niet beter zijn als we die mogelijkheden zouden beperken, door bijvoorbeeld een simpel besluit als altijd nee zeggen tegen een dessert?

Op al deze vragen is niet één eenvoudig antwoord te geven, de wereld is daarvoor simpelweg te gecompliceerd. Hoe kunnen we dan toch ons leven zo aangenaam mogelijk maken? Bestsellerauteur Rolf Dobelli buigt zich in zijn nieuwe boek ‘De kunst van goed leven’ over deze vragen en verzamelt 52 inzichten die ons helpen om anders naar de wereld te kijken. Dobelli biedt een toolkit met spelregels en gedragsveranderingen die ons slimmer maken en in staat stellen betere beslissingen te nemen. Thuis en op het werk.

Mijn review

Een hele mooie omschrijving van het boek, waar ik qua inhoud die ze suggereren weinig van terug kan vinden. Ik vind het veelal heel negatief over komen en soms is het net een geschiedenisboek. Ze beginnen erg vaak over ‘in de 2e wereldoorlog’. Nou sorry maar als ik een boek lees over de kunst van goed leven heb ik geen behoefte aan negativiteit en een boek waarin steeds over de 2e wereldoorlog begonnen wordt.

Al met al vond ik dit boek 10x niks. Ik zou het niet aanraden. Maar wil je toch je eigen mening over dit boek vormen? Dan kan dat natuurlijk gewoon!

Je kunt De kunst van goed leven bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij dit boek al en vond je het ook zo’n naar boek?

De kunst van goed leven