De ladder

De ladder

9 september 2020 0 Door Marìs

De ladder. Geschreven door Ben Tiggelaar krijgt vandaag mijn review.

De ladder

De ladder

De ladder. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Vaarwel spullen!

Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op je werk en thuis – niet makkelijk is. Maar aan de hand van een slim en eenvoudig model – De ladder – beschrijft Ben Tiggelaar:

  • hoe je doelen stelt die wél werken
  • hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt
  • welke support wél helpt bij verandering

Dit boek biedt je de allerbeste, actuele inzichten uit de veranderpsychologie. Toegankelijk, praktisch én effectief.

Mijn review over dit boek

Lezen over gedragsverandering en hoe je dat voor elkaar krijgt is best interessant. Mits het boek goed geschreven is. Dit boek was niet helemaal mijn ding.

Ik kan er de vinger niet op leggen waar dat nou precies aan lag, maar het past in elk geval gewoon niet bij mij. Wat wel grappig is, is dat ik een voorbeeld uit dit boek wel eens toegepast heb en dat werkte prima. Dat was namelijk een voorbeeld over vroeger opstaan.

Als klein kind kon ik goed vroeg opstaan. Later helemaal niet meer en toen ik bij de post ging werken moest dat natuurlijk wel weer. Want destijds begon ik om 7 uur met werken. (inmiddels is dat half 7). Toen ik wist dat ik daar ging werken heb ik mijn wekker stukje bij beetje steeds iets vroeger gezet. Zij omschrijven het om het per 5 minuten te doen, ik deed het geloof ik per kwartier, of 10 minuten. Dat heeft prima gewerkt. Wel moet ik dan echt op tijd gaan slapen, anders red ik het nog niet.

Terug naar de inhoud van het boek. De opsomming was prima en er stonden ook tips in, wat ook prima was, maar op de een of andere manier kon ik mijn concentratie er niet bij houden, het was niet interessant genoeg of zo voor mij. Maar dit is weer precies zoiets wat per persoon verschilt. Dus wie weet past het boek jou beter!

Je kunt De ladder bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij dit boek? Wat vindt je ervan?

De ladder