De mefisto club

De mefisto club

18 juni 2022 0 Door Marìs

In dit artikel review ik het boek; De mefisto club! Dit boek is geschreven door Tess Gerritsen.

De mefisto club

De mefisto club

Jullie lezen nu mijn review van De mefisto club, geschreven door Tess Gerritsen. Wie de tv serie Rizzoli & Isles kent, kent dit verhaal waarschijnlijk ook wel. Als je een trouwe kijker bent tenminste. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Dwaalspoor!

Peccavi. Dit Latijnse woord is in bloed gekrast op de plek waar een jonge vrouw op gruwelijke wijze is vermoord; ik heb gezondigd. Het is bedoeld als een kerstgroet die patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli de stuipen op het lijf jaagt. Algauw brengen ze het slachtoffer in verband met de controversiële psychiater Joyce O’Donnell, lid van een sinistere groep die zich de Mefisto club noemt.

Op Beacon Hill wijden de aanhangers van de club zich aan de analyse van het kwaad. Kan het wetenschappelijk worden verklaard? Heeft het een fysieke verschijningsvorm? Met behulp van historische gegevens en mysterieuze religieuze symboliek, proberen ze een verbijsterende theorie te bewijzen: Satan is onder ons. Maura en Jane raken verwikkeld in de angstaanjagende zaak van hun carrière en gaan de confrontatie aan met een boosaardige vijand – wiens werk nog maar net is begonnen…

Mijn review

Ik als fan van de serie op tv, ontdekte pas veel later de boeken. Deze boeken ontdekte ik puur omdat iemand die mij als tip op gaf om te lezen. Omdat diegene wist dat ik van thrillers hou om te lezen. Toen kwam ik er dus achter dat dit de boeken zijn waaruit de serie op tv ontstaan is. Wanneer ik deze serie lees, zie ik dus ook altijd de mensen uit de tv serie voor me. En eigenlijk vind ik dat wel leuk.

Wat betreft dit boek, was deze erg spannend. Zelf had ik tot op het laatst niet door dat er 2 mensen oorzaak waren van alle ellende. Ik had de ene wel verwacht, de ander had ik niet zien aankomen. Dus dat is des te leuker!

Zal de vlam van Maura ook vermoord worden? En Maura zelf? Loopt zij misschien ook gevaar? En hoe zit het met Jane? En dan Lily, zullen ze haar kunnen vinden en beschermen, of weet de moordenaar haar toch eerder te vinden? Ze is al zo lang op de vlucht, zal ze dit de rest van haar leven moeten voortzetten, of zal zij toch rust gaan krijgen? Je komt er allemaal achter tijdens het lezen van dit boek.

Het verhaal was goed opgebouwd en het werd ook steeds spannender naarmate je verder vordert in het boek. Dus dit boek vind ik absoluut een aanrader. Je hoeft overigens deze boeken niet op volgorde te lezen, het kan natuurlijk wel, maar als je dit niet doet snap je het ook. Voor wie van thrillers houdt; aanrader!!

Je kunt De Mefisto club bestellen op bol.com. Wanneer je dit e-book of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Volg jij ook de tv serie van Rizzoli en Isles?