De negen levens van Patty Brard

De negen levens van Patty Brard

7 oktober 2020 0 Door Marìs

De negen levens van Patty Brard‘ is het boek die ik vandaag voor jullie ga reviewen.

De negen levens van Patty Brard

De negen levens van Patty Brard

Het boek waar ik vandaag over schrijf is ‘De negen levens van Patty Brard’. Geschreven door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Rijke pa, arme pa!

Ruim een jaar lang volgden bestsellerauteur Michel van Egmond en bekroond interviewer Antoinnette Scheulderman het turbulente leven van Patty Brard (65). Het resultaat is een indringend portret van een geboren overlever, een succesvolle tv-ster en gefrustreerde moeder tegelijk, waarin niets onbesproken blijft.

Zoals altijd is Patty Brard openhartig, over alles: haar successen en haar mislukkingen, haar huwelijken. Haar cosmetische ingrepen en de dramatische breuk met zowel haar kind als haar eigen ouders, maar ook over haar speciale band met Freddy Heineken, de enige man die een naaktfoto van haar bezat. Over de zwarte dagen na haar faillissement, toen ze uit geldgebrek hand- en spandiensten verrichtte voor een drugsdealer, over #MeToo voordat #MeToo bestond en over de pijnlijke juridische strijd met haar eigen zus.

Of, zoals ze zelf in dit opzienbarende boek de afgelopen 65 jaar samenvat; Ze kunnen veel van me zeggen, maar niet dat ik weinig heb meegemaakt in mijn leven. En ik ben onderweg vaak genoeg neergegaan, maar ik ben ook steeds weer overeind gekomen.

Mijn review

Dit is denk ik een van de weinige boeken waarvan ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik erover moet zeggen. Wat de schrijfstijl betreft vind ik de interviews tussendoor erg leuk gedaan. Je hebt steeds een stuk tekst en dan weer een stukje interview en dat vond ik erg vernieuwend om zo een boek te lezen.

Klein nadeel wat ik nooit zo prettig vind van hoe sommige boeken in elkaar zitten is dat er geen hoofdstukken zijn, maar alleen tussendoor maar sterretjes staan om aan te geven dat er een nieuw stukje begint. Ik hou daar gewoon niet van. Als ik lees wil ik een hoofdstuk uit lezen voordat ik mijn boek wegleg, dat gaat hier dus niet echt. Zo moet je altijd onthouden waar je bent gebleven met lezen en dat vind ik irritant.

Dan wat de inhoud van het boek betreft, ik wilde dit boek graag lezen omdat ik Patty een leuke, open en eerlijke vrouw vind. Tenminste, zo komt ze op mij over. Ik hou er wel van als mensen recht voor zijn raap zeggen wat ze denken/ vinden. Zo lekker Amsterdams!

Wat komt er veel shit voorbij in haar boek, niet normaal. Helaas zijn er niet veel positieve gebeurtenissen die erin vermeld staan, die ik aan het einde nog onthouden heb. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Ik ben sowieso niet erg goed in onthouden 😉

Wel heb ik onthouden over haar reis met Gordon, omdat ik dat programma ook gevolgd heb. Leuk om daar iets meer over te lezen. Onlangs las ik dat ze inmiddels ook wel weer voorzichtig aan het contact met haar dochter aan het opbouwen is, zo fijn voor die 2! Hopelijk is dat het mooie nieuwe begin die ik ze beiden toe wens.

Vind je Patty een leuke vrouw? Zeker haar boek lezen!

Je kunt De negen levens van Patty Brard bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek van Patty al gelezen? Wat vond je ervan?

De negen levens van Patty Brard