De omgekeerde werkweek

De omgekeerde werkweek

14 april 2021 1 Door Marìs

Vandaag geef ik jullie mijn review van het boek De omgekeerde werkweek. Deze is geschreven door Gerhard Hormann.

De omgekeerde werkweek

De omgekeerde werkweek

Vandaag lezen jullie mijn review van De omgekeerde werkweek, geschreven door Gerhard Hormann. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Nu ik je zie!

In het vervolg op zijn bestseller Het nieuwe nietsdoen introduceert Gerhard Hormann een even verfrissend als als verrassend concept: een werkweek waarbij het weekend alweer op woensdag begint. Op die manier halen we allemaal fluitend ons pensioen en hebben we opeens alle tijd van de wereld.

De omgekeerde werkweek gaat niet alleen over korter werken, maar laat de lezer ook met een nieuwe blik naar zijn eigen leven kijken. Want zodra je eenmaal beseft dat betaalde arbeid niets anders is dan het verkopen van je vrije tijd in ruil voor geld, beleef je er weinig plezier meer aan. Weg dus met die eindeloze werkdagen en het ellebogenwerk op weg naar de top.

In zijn zoektocht naar de haalbaarheid van een tweedaagse werkweek doet Gerhard Hormann een aantal opzienbarende ontdekkingen. Zo blijkt het gevreesde zwarte gat na je pensioen een verzinsel en is ambitie vaak niets meer dan een verslaving aan werk of een valkuil. Ook toont hij aan dat het voor de emancipatie helemaal niet goed is als vrouwen steeds meer gaan werken. In plaats daarvan zouden ze juist veel minder uren moeten draaien.

Mijn review

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik vond dit boek helemaal niks. En op sommige punten ook niet bepaald vrouwvriendelijk. Wellicht niet zo bedoeld, maar ook niet al te handig geschreven. De omschrijving van het boek is mooier, dan de inhoud van het boek. En de eerste 2 hoofdstukken voegen echt niks toe aan waar het boek over zou moeten gaan volgens de omschrijving. Die hadden ze net zo goed weg kunnen laten. Dat voelde voor mij echt als tijdverspilling.

Helaas is dit dus totaal niet mijn boek. Ik vind het ook te sterk gezegd dat het zwarte gat niet bestaat, want er zijn wel degelijk mensen die het zo ervaren hebben. En je kunt gevoelens van anderen niet ontkennen. Wel ben ik het ermee eens dat je het niet hóéft te ervaren. Zeker niet als je voor je pensioen je aantal werkdagen al langzaam aan kunt afbouwen. Maar het ligt er ook aan hoe je zelf in het leven staat.

Al met al vind ik dit boek geen aanrader. Maar als je een fan bent van deze schrijver (waarvan naar mijn mening zeker een aantal wél goede boeken zijn verschenen) zou het interessant voor je kunnen zijn om het te lezen. Want iedereen heeft weer een andere mening over dit soort dingen.

Je kunt De omgekeerde werkweek bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek van Gerhard Hormann gelezen en wat vond jij ervan?

De omgekeerde werkweek