De perfecte moord

De perfecte moord

12 maart 2022 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van; De perfecte moord. Dit boek is geschreven door Peter James, maar behoort niet tot de serie over Roy Grace.

De perfecte moord

De perfecte moord

Mijn review van vandaag gaat over een boek van Peter James; De perfecte moord. Deze behoort niet tot de serie over Roy Grace. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Het geheim van Grace!

Victor en Joan zijn 20 jaar getrouwd en praten nauwelijks nog met elkaar. Victor heeft het helemaal gehad met zijn baan en wordt in beslag genomen door zijn bezoekjes aan zijn favoriete prostituee Kamila. Joan heeft zich neergelegd bij het feit dat Victor nooit meer écht naar haar kijkt en dat ze elke nacht wakker ligt van zijn gesnurk. Haar wraak is zoet: op Victors creditcard koopt ze dure sexy lingerie om haar geheime minnaar Don te imponeren.

Terwijl de rekeningen hoog oplopen en hij tot overmaat van ramp ook nog zijn baan kwijt raakt, beseft Victor dat Joan uit de weg ruimen de enige manier is om zijn droom te verwezenlijken; met Kamila samen leven. Maar Victor blijkt niet de enige te zijn die een moord beraamt…

Mijn review van dit boek

Dit boekje is met recht een heel kort verhaal, en hij is dan ook erg dun. Gewoon jammer, want op het eind wil ik eigenlijk graag weten wie het lijk gaat vinden en wat er dan verder nog gebeurt. Maar helaas, dat zullen we nooit te weten komen.

Het verhaal zelf wordt goed opgebouwd en in korte tijd al lekker spannend gemaakt, dat moet ook wel omdat het zo’n kort verhaal is. Het boekje leest lekker weg en je hebt hem binnen no-time uit! Wat ik me vooral af vraag tijdens het lezen van dit verhaal is; waarom gaan die 2 niet gewoon scheiden als ze zo’n hekel aan elkaar gekregen hebben? Waarom plannen ze om elkaar te vermoorden? Als je gaat scheiden ben je ook van elkaar af. Waarom moet de ander persé dood?

Gelukkig is het maar een verhaal, maar het zal mij niet verbazen als dit soort dingen in het echte leven ook de oorzaak zijn van een partner die vermoord wordt door de ander. Los daarvan vond ik het een ‘leuk’ verhaal om te lezen. Spannend? Ja tot op zekere hoogte, maar niet zo spannend als de serie over Roy Grace. Dat blijven toch wel echt mijn favoriete boeken van deze schrijver!

Je kunt De perfecte moord bestellen op bol.com. Wanneer je dit e-book of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boekje wel eens gelezen?

De perfecte moord