De stilte van de witte stad

De stilte van de witte stad

1 augustus 2020 2 Door Marìs

De stilte van de witte stad. Vandaag review ik dit boek. Dat is geschreven door Eva García Sáenz de Urturi een Spaanse schrijfster, vertaald naar het Nederlands.

De stilte van de witte stad

De stilte van de witte stad

De stilte van de witte stad. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: De appelboomgaard!

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die 20 jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen. In de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden, naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in het Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.

De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker; wie volgt?

Mijn review

Wat een spannend boek! In het begin vond ik het weer even lastig om erin te komen, maar vanaf hoofdstuk 3 ging dat helemaal goed. Het was een behoorlijk dik boek, die je niet zo 1, 2, 3 uit hebt, dus je bent echt wel even aan het lezen.

Hoe verder je in het boek komt, hoe meer je meegesleept wordt in het verhaal en mee gaat denken wie nou de echte moordenaar is. Of zat toch de échte moordenaar al die jaren al vast? Dit is een boek waarin je ook meerdere mensen een voor een gaat verdenken. Om er vervolgens achter te komen dat die persoon het óók niet gedaan heeft. Hierdoor dacht ik meerdere keren; he? Wie dan wel? Toch Tasio? Manipuleert hij iedereen?

Maar in de laatste paar hoofdstukken kom je er precies achter hoe het zit en komt er een verrassing boven drijven, waardoor je eigenlijk meteen op het goede spoor gezet wordt. Dit boek was pas deel 1 van een serie bestaande uit 3 delen die op dit moment van schrijven uitgebracht zijn. Binnenkort ga ik dus zeker ook deel 2 lenen bij de bieb!

Je kunt De stilte van de witte stad bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij al eens iets van deze schrijfster gelezen? Wat vond je ervan? En hoe lijkt dit boek jou?

De stilte van de witte stad