De weg naar financiële vrijheid

De weg naar financiële vrijheid

26 mei 2021 0 Door Marìs
De weg naar financiële vrijheid, is een van oorsprong Amerikaans boek, vertaald naar het Nederlands. Dit boek is geschreven door Scott Rieckens.
De weg naar financiële vrijheid

De weg naar financiële vrijheid

De weg naar financiële vrijheid is geschreven door Scott Rieckens. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Alter ego!

Hoe zou je het vinden als je door het maken van maar een paar keuzes financieel onafhankelijk zou kunnen worden?

Dat is waar de FIRE-beweging naar streeft, een groeiende gemeenschap van mensen die dankzij voldoende passief inkomen nooit meer hoeven te werken.

In dit boek vertelt Scott Rieckens je er alles over vanuit zijn eigen ervaringen. Met zijn gezin doorliep hij alle stappen op weg naar die vrijheid. Ze deden afstand van hun onnodig dure bezittingen, hun kostbare huis en belegden het geld dat ze overhielden. Zo creëerden ze een leven met meer voldoening en vrijheid om te doen wat ze wilden. Met de vele inspirerende voorbeelden uit de praktijk en de tips om te besparen en te beleggen kun je met pensioen wanneer jij dat wilt.

Mijn review

Het leuke van dit boek is dat er ook wat Nederlandse mensen in geschreven hebben, bijvoorbeeld het voorwoord. Zo wordt het boek toch een heel klein beetje ver-Nederlandst, wat in dit opzicht naar mijn mening zeker geen kwaad kan. Dit soort boeken worden snel afgedaan als Amerikaanse taferelen, die in Nederland niet mogelijk zijn, maar dat is de grootste onzin. Het hele FIRE-idee gaat over keuzes maken. Wanneer je keuzes dúrft te maken, die soms anders zijn dan ‘normaal’, kun je dit ook in Nederland bereiken. 

Nu over naar de inhoud van dit boek. Ik vind dit een mooie realistische weergave van hoe je financiële onafhankelijkheid kunt bereiken en wat je daarvoor moet doen (en laten!). Ook staan er handige tips in, maar je moet zeker wel bereid zijn om ook écht eerlijk naar jezelf toe te zijn over wat wel en niet belangrijk is. En dat zijn de meeste mensen niet. Wanneer je dat niet bent, zul je het als nog afdoen als onzin en onmogelijk.

Wanneer je serieus bezig bent met dit onderwerp kan het boek een goede eye-opener zijn voor hoe jij nu met je geld omgaat. Zit je al op de goede weg? Of kun je er nóg meer aan doen om sneller financieel onafhankelijk te worden? Dat is aan jou! Jij bepaald hoe je je leven op dit moment wilt invullen.

Voor mensen die ook graag eerder met pensioen willen en bereid zijn daar ook écht dingen voor te doen en laten is dit boek zeker aan aanrader!! Of als je dit soort onderwerpen gewoon interessant vindt, dan ook 😉

Je kunt De weg naar financiële vrijheid bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit nieuwe boek al gelezen en wat vond jij ervan? Ik vond het een erg fijn boek! Je gaat hierdoor nog eens extra goed nadenken over je uitgaven/ vaste lasten van dit moment en of alles wel echt nodig is.

De weg naar financiële vrijheid