De zomer dat alles anders werd

De zomer dat alles anders werd

11 april 2020 1 Door Marìs

De zomer dat alles anders werd. Vandaag geef ik jullie mijn review over het boek ‘De zomer dat alles anders werd’ van Susan Wiggs.

De zomer dat alles anders werd

De zomer dat alles anders werd. De titel is best toepasselijk voor deze gekke tijden waarin we nu leven, hoewel het natuurlijk nog geen zomer is. Maar er zal deze zomer wel flink minder gereisd gaan worden. Want ik verwacht niet dat alles dan alweer helemaal voorbij is.

Leestip: Review De Mitford-moorden (deel 1)!

Maar terug naar het onderwerp. De achterkant van het boek geeft de volgende omschrijving. Vijf jaar geleden is Camilles echtgenoot door een ongeluk overleden. Sindsdien doet Camille haar uiterste best om op de been te blijven en hun dochter alleen op te voeden, en dat lukt best aardig. Maar dat is dan ook het enige wat ze doet, want Camille neemt geen enkel risico meer. Ze begint niet aan nieuwe relaties en ze reist niet meer. Zo houdt ze haar leven veilig en overzichtelijk.

Tot haar vader, van origine Frans, komt aanzetten met een kist vol oude spullen en foto’s uit Frankrijk. De foto’s roepen veel vragen op over het verleden, en hij wil niets liever dan in de zomer terugkeren naar zijn geboorteplaats – met Camille en haar dochter. Maar durft Camille haar veilige leventje wel los te laten?

Het duurste eventjes voordat ik in het verhaal kwam, hoewel het wel meteen mijn nieuwsgierigheid opwekte. Later in het boek werd je ineens mee terug genomen naar oorlogstijd en ik hou nooit zo van oorlogsverhalen. Dus toen had ik wel even zoiets van; ok dat had niet gehoeven. Meestal begin ik dus ook nooit aan dat soort boeken. Het roept gewoon een heel naar gevoel bij me op. En ik lees boeken om te ontspannen, niet om nare gevoelens van te krijgen. Maar omdat ik inmiddels al wilde weten hoe het boek zou aflopen bleef ik toch verder lezen.

Al met al is mijn eindconclusie dat het een zeer spannend boek was, ik zat zeker naar mate ik langer aan het lezen was steeds meer in het verhaal en uiteindelijk wilde ik het boek ook eigenlijk liever niet meer wegleggen, maar gewoon in 1 ruk verder uit lezen. Dus wat mij betreft toch een aanrader!

Je kunt De zomer dat alles anders werd kopen via bol.com. Wanneer je dit via deze link doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus bij deze; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij wel eens een boek van deze schrijfster gelezen? Welke titel en wat vond je daarvan?

De zomer dat alles anders werd