Doodsimpel

Doodsimpel

12 september 2020 0 Door Marìs

Doodsimpel, geschreven door Peter James is deel 1 in een serie over inspecteur Roy Grace.

Doodsimpel

Doodsimpel

Doodsimpel. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: De riten van het water!

Michael Harrison gaat bijna trouwen. Zijn vrienden besluiten hem eens flink te grazen te nemen en verzinnen een sinistere grap. Op zijn vrijgezellenavond voeren ze hem dronken, waarna ze hem achter laten in een doodskist met een fles whisky en een walkietalkie. Maar wanneer zijn vrienden wegrijden om hem een paar uur flink te laten zweten, krijgen ze een fataal ongeluk…

Niemand weet waar Michael is, ook Michael zelf niet, die langzaam ontwaakt uit zijn roes… Met nog maar 3 dagen te gaan tot zijn bruiloft, wordt inspecteur Roy Grace ingeschakeld door de bloedmooie en zeer bezorgde verloofde, Ashley Harper. Met maar bar weinig aanknopingspunten moet Roy Grace aan de slag. Zelfs Mark Warren, Micheals beste vriend en zakenpartner, en bij uitstek degene die zou moeten weten waar Michael uithangt, kan hem niet verder helpen. Gaandeweg komt Roy Grace erachter dat meerdere mensen baat zouden kunnen hebben bij de verdwijning van Michael. Meer dan iedereen zich realiseert. Want de een zijn dood is de ander zijn brood… doodsimpel.

Mijn review

Dit is deel 1 in een grote serie waarin de inspecteur Roy Grace voorkomt. Je kunt ze allen apart lezen zegt de achterkant van het boek, maar toevallig begon ik nu eens wél bij deel 1, terwijl ik niet wist dat dit een serie was! Maar ik heb wel meteen alle boeken uit deze serie in mijn verlanglijst gezet van boeken die ik nog wil lezen.

Dat verraad stiekem al een beetje dat ik dit boek spannend vond. En hoe! Het verhaal verbaasde mij diverse keren en als je dacht dat het niet spannender kon worden, werd het tóch nog spannender! Ik wilde dit boek al vanaf vrij in het begin eigenlijk niet meer wegleggen en dat zegt wel genoeg. Dan is het gewoon écht een goed boek.

Als je van spannende boeken houdt, dan is dit echt wel een grote aanrader!

Je kunt Doodsimpel bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kende jij deze schrijver en deze reeks boeken al?

Doodsimpel