Doodsklok

Doodsklok

2 maart 2022 1 Door Marìs

Doodsklok is een thriller van Peter James en tevens alweer het 9e boek uit de serie over Roy Grace.

Doodsklok

Doodsklok

Mijn review van vandaag gaat over het boek; Doodsklok. Deze is geschreven door Peter James. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Achter de wolken!

New York 1922. De vijf jaar oude Gavin Daly en zijn zus gaan aan boord van het schip SS Mauretania met bestemming Dublin. Hun moeder is doodgeschoten en hun vader is ontvoerd. Met de boodschap ‘Kijk naar de cijfers!’ drukt iemand Gavin een papieren zak in handen, met daarin o.a. zijn vaders horloge en een briefje met vier namen en twaalf cijfers. De boodschap zal Gavin zijn hele leven achtervolgen en hij zweert dat hij ooit terug zal keren naar New York om zijn ouders te wreken.

Brighton 2012. Bij een roofoverval op een landhuis in Brighton wordt de hoogbejaarde bewoonster gemarteld en vermoord. Hoewel er veel is ontvreemd en de totale buit miljoenen waard is, gaat het de familie van de vrouw alleen om een antiek horloge dat voor hen van onschatbare waarde is. Alles zullen ze ervoor doen om het terug te krijgen, álles.

De zoektocht brengt inspecteur Roy Grace in de wereld van het antiek en uiteindelijk leidt het spoor terug in de geschiedenis, naar het New York van 1922. Roy Grace vindt een connectie met de maffia en moet op zoek naar een moordenaar die gedreven door woede en hebzucht tot het uiterste gaat.

Mijn review

Wát een spannend deel van de serie over Roy Grace is dit weer! Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten en wil daarom mijn review al starten met te zeggen; als je van thrillers houdt, sla deze reeks en dit boek dan niet over!

Zal het Amis Smallbone lukken om naast Roy en Cleo te komen wonen? En om Cleo en/ of Noah iets aan te doen? En zo ja; wat gaat hij dan doen? En hoe zal het de kleine Gavin vergaan? Weet hij gedurende zijn leven de cijfers te ontknopen, of zal hij er nooit achter komen wat ze betekenen? En wordt zijn vader ooit nog teruggevonden? En wie heeft het op zijn geweten die oude vrouw zo toegetakeld te hebben? Wat zal er van Gavin’s zoon terecht komen? En van diens vrouw?

Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens het lezen van dit boek. De spanning is weer goed opgebouwd. En ook al zaten er wat hoofdstukken in waar mijn aandacht even verslapte, daarna kwam mijn aandacht ook 3x zo hard terug, want het boek wérd me toch een partij spannend! En een aanrader als je van thrillers houdt!

Je kunt Doodsklok bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ben jij ook bezig aan de serie over Roy Grace? Bij welk deel ben jij nu?

Doodsklok