Een dubbeltje op zijn kant

Een dubbeltje op zijn kant

24 november 2021 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van; Een dubbeltje op zijn kant. Geschreven door Annemarie van Gaal en John Williams.

Een dubbeltje op zijn kant

Een dubbeltje op zijn kant

Vandaag schrijf ik een review over het boek; Een dubbeltje op zijn kant, geschreven door Annemarie van Gaal en John Williams. De omschrijving is niet zoals gewoonlijk, alleen Annemarie en John worden voorgesteld achterop het boek.

Leestip: De kleine rijk worden voor Dummies!

Annemarie van Gaal is bekend door haar boeken op financieel gebied en door haar wekelijkse columns  in het Financieel Dagblad en in Margriet. Daarnaast is ze regelmatig te zien als deskundige op financieel gebied in tv programma’s, zoals in Een dubbeltje op zijn kant.

John Williams begon in 1995 als tv presentator. Het meest bekend zijn de hulpprogramma’s zoals Help mijn man is klusser, Help, mijn man heeft een hobby en Bonje met de buren. Daarnaast is hij af en toe te zien als acteur in tv series en films. Een dubbeltje op zijn kant is inmiddels het vierde seizoen ingegaan.

Mijn review van dit boek

Jammer dat op de achterkant van het boek alleen een stukje geschreven staat over de schrijvers van het boek en niet over de inhoud van het boek. Waarschijnlijk laten veel mensen het daardoor liggen, aangezien je meer wilt weten over de inhoud van het boek en niet over de schrijvers.

In het boek kun je een test doen wat voor geldtype je bent. En verder worden en tips gegeven voor elk geldtype. Uit de typetest kan bijvoorbeeld ook komen ‘je bent goed met geld’. Ook bij mij kwam dat uit de test. 

Ondanks dat kun je als nog heel veel tips vinden in het boek en vond ik het gewoon interessant om het boek te lezen. Soms met een beetje verbazing las ik hoe mensen over geld en zichzelf kunnen denken en dan ook in staat zijn om het snel op te geven. Zonde want je hebt hoe dan ook elke dag van je leven met geld te maken. Wel kun je merken op sommige stukjes dat dit boek al wat ouder is, maar dat vond ik zelf niet storend.

Ben je er niet zo goed mee? Dan kun je dat worden! Als je maar de juiste persoon treft die jou wil helpen én als jij bereid bent om anders tegen geld en uitgaven aan te kijken. En mits je de discipline kunt opbrengen om je gedrag aan te passen.

Dit boek is dus interessant voor zowel mensen die goed zijn met geld, als mensen die (nog) niet zo goed zijn met geld! Kortom: aanrader!

Je kunt Een dubbeltje op zijn kant bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij dit boek of het programma? Wat vindt je van dit boek?

Een dubbeltje op zijn kant