Een heel gewoon gezin

Een heel gewoon gezin

14 augustus 2021 1 Door Marìs

Een heel gewoon gezin, geschreven door Mattias Edvardsson is het boek wat ik vandaag voor jullie ga reviewen.

Een heel gewoon gezin

Een heel gewoon gezin

Een heel gewoon gezin, is het boek dat ik vandaag voor jullie review. Het is geschreven door Mattias Edvardsson. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Zon over het water!

Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven in een villawijk, met goedbetaalde banen en een uitgebreide vriendenkring. Tot Stella wordt gearresteerd en beschuldigd van moord op een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral, welke reden zou ze hebben gehad om hem te doden? 

Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal? Hoe goed kennen Adam en Ulrika elkaar? En hun dochter? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?

Mijn review van dit boek

Gedurende het boek krijg je het verhaal vanuit meerdere perspectieven te lezen, vanuit de vader, dan vanuit Stella en daarna vanuit de moeder. Het begint vanuit de vader zijn perspectief, wat gewoon prima leest, ineens ga je dan over op Stella haar perspectief, wat ook heel interessant is omdat zij degene is die verdacht wordt van de moord. Zo kom je ineens in haar belevenissen en gedachtenwereld terecht. 

Tot slot dan de rest van het verhaal vanuit haar moeders perspectief, dat vond ik wat saaier. Ik had liever het einde doorgelezen vanuit Stella’s perspectief. Maar in zijn geheel was het wel een goed verhaal. 

Je vraagt je meerdere dingen af tijdens het lezen, zou Stella iets met die moord te maken hebben? Of weet haar vriendin Amina er misschien meer vanaf? Zij lijkt niet alles te vertellen.. Of is het soms toch de ex-vriendin Linda die dit op haar geweten heeft? Die lijkt namelijk psychisch niet in orde te zijn. En dat soort mensen zijn nog weleens gevaarlijk. 

Wanneer je dan uiteindelijk leest hoe alles gegaan is heb je meteen geen medelijden meer met het ‘slachtoffer’. Het is zijn verdiende loon. Dan moet je je maar aan de wet houden, om het maar even te benoemen zonder te verraden wat er precies gebeurd is. Vooral het moment van de rechtszaak vond ik een erg spannend gedeelte. Wordt ze vrijgesproken of niet!

Vanaf het moment dat je in het boek leest wat er gebeurde die avond, wil je het eigenlijk niet meer wegleggen en gewoon doorlezen om te weten hoe het afloopt. Zeker een aanrader dus!

Je kunt Een heel gewoon gezin bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek wel eens gelezen? Wat vond jij van het verhaal en van de 3 verschillende perspectieven? 

Een heel gewoon gezin