Een onbekend leven

Een onbekend leven

30 juni 2021 1 Door Marìs

Een onbekend leven is geschreven door Susie Steiner. Vandaag lezen jullie mijn review van dit boek.

Een onbekend leven

Een onbekend leven

Een onbekend leven is het boek wat ik vandaag voor jullie review. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Voor de meisjes!

Een jongeman bloedt op straat dood, slechts enkele meters verwijderd van een politiebureau. Een toevallige passant probeert hem nog te helpen, maar net voor de man sterft noemt hij de naam van een vrouw: ‘Saskia’. Brigadier Manon Bradshaw werkt sinds ze zwanger is eigenlijk alleen nog maar aan cold cases, maar een moord zo vlak naast haar werkplek wekt haar interesse.

De man blijkt een bekende, steenrijke bankier te zijn, en hij heeft directere banden met Manon dan ze wil. De eerste aanwijzingen in de zaak leiden zelfs allemaal naar haar gezin, en tot haar verbazing zal ze zich moeten verdedigen tegen de verdenkingen van haar collega’s. Manon gaat op onderzoek uit, maar kan dat wel als de verdachten zo dicht bij haar staan?

Mijn review 

Dit boek was erg spannend, vooral de vraag; wat gaat er met Fly gebeuren? Speelt gedurende het boek steeds door je hoofd. Want je wilt gewoon dat het goed komt met deze jongen.

Maar wie is er nu verantwoordelijk voor de moord? Is hij wel zo dichtbij gepleegd als iedereen denkt, of heeft het slachtoffer toch nog een heel stuk kunnen lopen? En waarom willen bepaalde mensen de moord zo graag op de 12-jarige Fly afschuiven? Is dat wel terecht en is hij écht de dader? Of zit iedereen er compleet naast?

Op een gegeven moment vond ik het boek wel iets aan de langdradige kant worden, het stuk waarin Fly vast zit had van mij wat ingekort mogen worden. En nog een puntje van kritiek is het eind van het boek; dat vond ik deels abrupt. Wat gebeurt er verder met Fly? Blijft hij wonen waar hij woont of gaat hij zijn tijd toch ergens anders doorbrengen? En spreekt Manon Ellie ooit nog? Wordt de brief waar Ellie aan begint ooit nog verstuurd en hoe zal ze daarop reageren?

Dat zijn dingen die je helaas níét te weten komt in het boek en dat vind ik dus jammer. Ik hou er meer van als een verhaal helemaal af is en geen open eindjes meer heeft.

Verder een aanrader als je van spannende boeken houdt! Maar wel een tikje geduld kunt opbrengen 😉

Je kunt Een onbekend leven bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kende jij dit boek van Susie Steiner? Of andere boeken van haar? Wat vinden jullie van deze schrijfster?

Een onbekend leven