Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

21 oktober 2020 2 Door Marìs

Een werkweek van 4 uur. Vandaag review ik dit boek van Tim Ferriss voor jullie.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur. Geschreven door Tim Ferriss. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd!

Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘Skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’, of ’tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van 4 uur geeft het antwoord. Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

Mijn mening over dit boek

Dit boek is niet voor iedereen weggelegd. Simpelweg omdat niet iedereen dit geloofd of er feeling voor heeft om er iets mee te doen. Wel geeft dit boek je mooie inzichten, hoe je je werkleven (vooral als ondernemer zijnde) goed kunt inrichten zodat je ook nog tijd over houdt voor de leuke dingen in het leven.

Zo ga je op onderzoek uit welke taken jou het meeste tijd kosten en hoe je dit kunt terugbrengen tot hoogstens 1x per week 10 minuten. Maar ook ga je kijken welke dingen je kunt uitbesteden. Voor mijn baan als postvoorbereider is dit totaal niet toepasbaar. Ik kan niet vanuit huis werken en ik kan ook niet even doodleuk iemand anders in mijn plaats erheen sturen om mijn werk voor mij te doen. De baas ziet me aankomen. Of niet dan, in het geval wanneer je iemand anders jouw werk laat doen. Waarschijnlijk wordt die persoon per direct weer de deur uit gestuurd en ik ontslagen. Maar in het geval van kantoorwerk waar dit op gebaseerd is, is het zeker een idee om dingen uit te besteden. Of om vanuit huis te werken waar je geen afleiding hebt van collega’s die je aan de praat houden.

Kortom; wel een leuk boek om te lezen, maar niet voor iedereen toepasbaar. Wanneer ik kijk naar het bloggen is het voor mij wel weer toepasbaar.

Je kunt Een werkweek van 4 uur bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Als jij dit boek ook gelezen hebt, wat vond jij ervan? Zou je het boek willen lezen als je dit nog niet gedaan hebt?

Een werkweek van 4 uur