Eigenwijs je hypotheek aflossen

Eigenwijs je hypotheek aflossen

14 oktober 2020 0 Door Marìs

Eigenwijs je hypotheek aflossen. Vandaag vertel ik jullie over de inhoud van dit boek en ik geef mijn review.

Eigenwijs je hypotheek aflossen

Eigenwijs je hypotheek aflossen. De omschrijving op de achterkant van dit boek is als volgt.

Leestip: Ga hosselen!

Ben je een dief van je eigen portemonnee als je voortijdig je hypotheek aflost? Welnee! Marieke Henselmans geeft je groot gelijk en helpt je op weg. In dit boek lees je niet alleen waarom aflossen slim is, of jij al moet beginnen en hoe je te werk gaat, maar ook waar je het geld vandaan haalt. Doodgewone Nederlanders die eerdere boeken en columns van Marieke lazen, doen hun verhaal. Toen zij met aflossen begonnen werden ze eigenwijs genoemd, en zelfs dom. Uiteindelijk trekken zij aan het langste eind. Allemaal zijn ze de bank te slim af en straks hebben ze het mooiste wat er is: een (deels) afgeloste hypotheek en geen geldzorgen meer.

Review

Daar is ze weer! Marieke Henselmans, ik heb zoals jullie wellicht weten niet altijd wat met haar boeken, maar dit was eindelijk eens een boek waar géén recepten in voorkwamen, dus dat is een wonder! En gelijk al een pluspunt ook in mijn ogen.

Het boekje was een heel stuk dunner dan ik verwacht had, dus dat was een verrassing. Ik dacht; oh! Die heb ik binnen no-time uit! Dat vind ik eigenlijk wel een pluspunt, want je leest het heel gemakkelijk tussendoor eventjes. Zo raak je ook de draad van het verhaal niet snel kwijt en heb je toch snel alle info die je wilt hebben. Dus ik vind deze dikte wel echt een pré.

Ook staan er verhalen in van mensen die bezig zijn, of hun hypotheek helemaal afgelost hebben. Leuk om dat van gewone mensen te lezen, al vond ik het soms nét even teveel. Dat had iéts minder gemogen wat mij betreft, maar het was ook nog nét niet storend. Een beetje op het randje.

De info die erin staat is leuk om te lezen omdat dit een ouder boekje is, betreft dit ook nog de oudere hypotheken die nu inmiddels (zo goed als) uitgestorven zijn, maar waar ik bijvoorbeeld mijn opa en oma nog wel over hebt horen praten in het verleden. Zoals de spaarbankhypotheek, om maar een voorbeeld te noemen.

Dit boekje is vooral erg leuk als je wel wilt gaan aflossen maar je weet niet zo goed hoe het werkt en waar je moet beginnen, of waar je het geld vandaan moet halen. Dan is dit boek zeker aan te raden. Zelf heb ik geen nieuwe informatie uit gehaald, maar dat komt wellicht ook omdat ik al heel veel financiële blogs lees en dus ook veel over (extra) aflossen.

Je kunt Eigenwijs je hypotheek aflossen bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij dit boekje al? Zo ja; wat vond je ervan? En zo niet; lijkt het je interessant?

Eigenwijs je hypotheek aflossen