Eindfeest

Eindfeest

23 oktober 2021 0 Door Marìs

Eindfeest. Geschreven door Jet van Vuuren, over dit boek lezen jullie vandaag mijn review.

Eindfeest

Eindfeest

Eindfeest. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Het meer van de meisjes!

Constance is een gescheiden vrouw met een prachtig verbouwde villa in het Gooi, een goedgevulde bankrekening, een creatieve baan en een paar goede vriendinnen. En hoewel ze niet vrijwillig voor haar scheiding heeft gekozen, weet ze er ook zonder man het beste van te maken.

Dat fijne leven verandert van de een op andere dag wanneer bij Constance kanker wordt vastgesteld en de artsen haar bijna onmiddellijk daarna opgeven. Ze heeft hooguit nog maar een paar maanden te leven. Haar tijd is nu ineens afzienbaar geworden, en juist daarom wil ze nog één ding doen waarmee ze kan schitteren. Ze besluit een afscheidsfeest te geven voor een aantal van haar vriendinnen. Met als enig verschil, dat ze alleen de vrouwen uitnodigt die haar in de steek lieten toen ze ziek werd.

Daardoor krijgt het afscheidsfeest een wrang randje. Wat deze vriendinnen namelijk niet weten, is dat het voor Constance letterlijk het laatste feest van haar leven wordt. En wat haar betreft geldt dat ook voor hen.

Mijn review

Ik vond dit een beetje een raar boek. Maar dat komt denk ik omdat de hoofdpersoon raar is. En dat is nog zacht uitgedrukt, want ze is geestelijk gewoon niet in orde. Pas op het eind van het boek vond ik het verhaal écht een beetje spannend worden. Maar pas in de allerlaatste paar hoofdstukken.

Het boek is niet letterlijk opgedeeld in hoofdstukken, maar wanneer er een sterretje staat ga je naar het volgende ‘hoofdstuk’. Dat vind ik zelf altijd wat minder fijn, omdat ik vaak wil weten hoeveel ik nog moet lezen voordat het boek uit is. Dan blader ik altijd even naar welk nummer het laatste hoofdstuk heeft, bijvoorbeeld nummer 36 en dan weet ik als ik op dat moment bij hoofdstuk 30 ben, dat het bijna uit is. Dan kan ik inschatten hoe snel ik het boek uit heb.

Wat mij betreft had het boek eerder wel al écht spannend mogen worden, ik was nu vooral alleen maar nieuwsgierig wanneer er eindelijk eens écht iets zou gebeuren en dat duurde naar mijn mening net iets te lang. Nu ben ik van nature vrij nieuwsgierig en wil ik vaak weten hoe dingen aflopen. Ik had verwacht dat ik op het einde zou weten dat Constance dood was, maar dat bleek een open einde te zijn. Daar hou ik dus al helemáál niet van. Erg jammer.

Op zich was het wel leuk om dit boek gelezen te hebben, maar ik zou hem ook niet persé aanbevelen. Tenzij je wel van een boek houdt die spannend is, maar niet zó spannend dat je er wakker van ligt. Je kunt dit boek rustig voor het slapen gaan nog lezen.

Je kunt Eindfeest bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Hoe lijkt dit boek jou? Of wat vond je ervan, als je hem al eens gelezen hebt?

Eindfeest