Erica de motor achter de Meilandjes

Erica de motor achter de Meilandjes

16 maart 2022 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van; Erica de motor achter de Meilandjes. Het boek wat Erica Renkema maakte in samenwerking met Jan Dijkgraaf.

Erica de motor achter de Meilandjes

Erica de motor achter de Meilandjes

Vandaag lezen jullie mijn review van; Erica de motor achter de Meilandjes. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Doodsklok!

Over haar jeugd in een kunstzinnig gezin, waarover een grote zwarte schaduw hing. Over haar moeder Jenny, die het bewaren van de goede lieve vrede tot haar levensdoel maakte. Over haar vader Jan, een emotionele binnenvetter met een hartgrondige hekel aan ‘die rooien’, over zus Saskia, die overleed tijdens een zelfmoordpoging. En broer Vincent, die jong overleed aan de gevolgen van een overdraagbaar DNA-deffect.

Maar ook over Martien, die van ‘de lelijkste man die ik ooit gezien heb’, de liefde van haar leven werd. Over de pas op 40-jarige leeftijd geopenbaarde homoseksualiteit van Martien. Maar ook over haar woede en verdriet en de wens Martien te vermoorden, over pilletjes, de emotioneel en financieel zware jaren waarin ze alleen voor de kinderen zorgde toen Martien in Amsterdam op zoek ging naar een nieuwe partner.

Natuurlijk gaat het ook over Maxime en Montana, de kleinkinderen Claire en Vivé, en de schoonzoons Dirk en Leroy. Over mislukte pogingen een nieuwe man naast Martien te vinden, over de bedrijven die ze samen met Martien opzette, en haar voortdurende hang naar een kantoor. En over Chateau Meiland, de serie die van de wat verlegen gortdroge Erica een geliefde tv-persoonlijkheid maakte. Over feminisme, politiek, geld, huizen en de media. Over angst voor eenzaamheid en de dood, eigenlijk over alles.

Mijn review

In dit boek lees je heel kort gezegd gewoon het levensverhaal van Erica Renkema, de motor van de familie Meiland, haar gezin. Deze vrouw heeft heel wat meegemaakt, evenals Martien, wat je zult weten wanneer je ook zijn boek gelezen hebt.

Zo zijn het allemaal mooie korte hoofdstukken, niet héél kort, maar gewoon een lengte die lekker weg leest. Het ene hoofdstuk is wat langer dan het andere en dat is een fijne afwisseling. Ook de schrijfstijl leest lekker weg, waardoor je snel een eind verder komt in het boek.

Voor wie fan is van de familie Meiland is dit boek zeker een aanrader! Of als je ze gewoon leuk vind 😉 Wanneer je er niks mee hebt, lekker niet lezen, maar wanneer wel, zoals ik; aanrader! Je leert Erica in dit boek weer een stuk beter kennen en dat vind ik mooi! Maar ook over Martien en hun dochters met aanhang leer je weer meer tijdens het lezen van dit boek. Ik vind het ook een mooie toevoeging aan het boek van Martien. Natuurlijk zijn dit 2 compleet verschillende mensen, maar zij horen wel overduidelijk bij elkaar. En daarom vergelijk ik het stiekem toch een klein beetje met elkaar. Omdat het boek van Erica later uitgekomen is, lees je hier ook weer iets meer over de huidige gebeurtenissen in hun leven.

Je kunt Erica de motor achter de Meilandjes bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Hebben jullie dit boek ook gelezen?

Erica de motor achter de Meilandjes