Ga hosselen

Ga hosselen

29 april 2020 3 Door Marìs

Ga hosselen. Recent leende ik bij de bibliotheek (via de afhaalservice) het boek Ga hosselen van Jeanine Schreurs. Vandaag kunnen jullie mijn review lezen hierover.

Ga hosselen

Ga hosselen

Ga hosselen. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: De zomer dat alles anders werd!

Vergeet die ren-je-rot baan, kies liever voor een ondernemende levensstijl en ga hosselen.

Hosselen heeft de toekomst. Een hosselaar is niet afhankelijk van één inkomstenbron. Hij scharrelt zijn kostje bij elkaar met verschillende activiteiten die samen genoeg opleveren, genoeg voor een leuk leven. Een hosselaar is streetwise: een ondernemend multi-talent dat kansen grijpt en risico’s spreidt. Geld verdienen wordt weer een levenskunst die je al doende ontwikkelt.

Wat is jouw sociale en emotionele kapitaal? Welke kansen bieden grote maatschappelijke trends? En hoe maak je van zo’n kans een geldkraantje? Je leest het allemaal in dit boek boordevol goede ideeën en slimme voorbeelden!

Dr. Jeanine Schreurs is een internationaal expert op het gebied van duurzame leefstijlen. Sinds ze vijftien jaar geleden haar goedbetaalde managementbaan vaarwel zei, is ze een tevreden hosselaar. Ze is schrijver, trainer, hospita en moestuinier. Ze is directeur van de sociale onderneming Stichting LIFT, bedenker van de Budgetkring en het Lift je Leven-programma: een succesvolle aanpak om bewust en zorgvuldig om te gaan met je geld en je leven.

Wat vond ik ervan?

Dit boek vond ik interessant om te lezen. Dit was tevens ook mijn eerste boek die in zijn geheel over dit onderwerp ging. Wat ik vooral leuk vond was de interviews die tussendoor steeds in het boek stonden. Dit was een leuke afwisseling. En zo kreeg je meteen te zien hoe verschillende mensen over hosselen denken en waarom ze dit doen.

Wel is het in dit boek erg gericht op ook deels eigen ondernemer zijn, wat in mijn ogen lang niet altijd zo hoeft te zijn wanneer je hosselt. Maar ook weer niet gek, want veel mensen combineren een bijbaantje met een eigen bedrijf en hosselen op die manier.

Wanneer je meer wilt weten over hosselen of interesse hebt om dit te gaan doen, raad ik je aan om dit boek te lezen. Als je niet goed weet hoe je hiermee kunt beginnen, bijvoorbeeld omdat je niet weet waar je geld mee kunt gaan verdienen, is dit een echte aanrader. Er staan namelijk ook opdrachten in waardoor je erachter kunt komen waar je goed in bent én waar je ook geld mee kunt verdienen. Erg handig!

Je kunt Ga hosselen kopen via bol.com. Wanneer je dit via deze link doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus bij deze; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ga hosselen