Geld en gedrag

Geld en gedrag

27 mei 2020 1 Door Marìs

Geld en gedrag. Vandaag review ik voor jullie dit boek van Dan Ariely & Jeff Kreisler.

Geld en gedrag

Geld en gedrag

Geld en gedrag. Dit boek gaat kort gezegd over hoe je de psychologie van geld in je voordeel kunt gebruiken. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Rijk worden voor dummies!

Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er minder rationeel mee om dan we denken. Zo vallen we ten prooi aan te veel kleine uitgaven, kennen we de valkuil van budgetten niet en overschatten we bijvoorbeeld de verkoopwaarde van ons huis.

Dan Ariely – misschien we de populairste gedragswetenschapper ter wereld – geeft samen met Jeff Kreisler de nieuwste inzichten over psychologie van geld. Met veel anekdotes, humor en scherpe adviezen onderzoeken ze herkenbare financiële situaties en laten ze zien welke denkfouten we daarbij vaak maken. Ze ontkrachten verkeerde aannames over de relatie tussen onze hersenen en geld en leggen uit hoe we onze irrationele basisinstincten onder controle kunnen krijgen.

Dit boek reikt de praktische tools aan die je nodig hebt om je financiële keuzes te begrijpen en te verbeteren, slimmer uit te geven en te sparen. Laat de psychologie van geld in je voordeel werken.

Aan te bevelen?

Nee. Ik vond dit echt een van de meest saaie en langdradige financiële boeken die ik gelezen heb. Even in het kort gezegd. Naar mijn mening werden er veel teveel anekdotes/ voorbeelden gegeven. Terwijl je na 1 keer al snapt wat ze proberen te vertellen. Omdat ze dan vervolgens nóg langer erop doorgaan vind ik het saai en langdradig worden. Ik hou op dit gebied meer van kort en bondig. Tenzij de verhalen nou écht leuk zijn om te lezen, maar ook dat was niet echt het geval.

Ik heb uit dit boek niks kunnen halen voor mezelf waar ik echt iets aan heb helaas. Maar wellicht past dit boek wel beter bij jou. Want meningen verschillen! Alleen deel 3 van dit boek vond ik wel leuk om te lezen, juist omdat dit korter en bondiger geschreven was. Als ze dat nou gewoon het hele boek door gedaan hadden, was het al veel leuker geweest om te lezen. Maar wie weet denk jij daar anders over.

Je kunt Geld en gedrag bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek gelezen? Zo ja, vond jij het wel leuk om te lezen?

Geld en gedrag