Het geluid van de nacht

Het geluid van de nacht

5 mei 2021 1 Door Marìs

Het geluid van de nacht is het boek wat ik vandaag voor jullie review. Dit boek is geschreven door Maria Dueñas.

Het geluid van de nacht

Het geluid van de nacht

Vandaag review ik het boek; Het geluid van de nacht’ voor jullie, geschreven door Maria Dueñas. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Op leven na dood!

Het geluid van de nacht is het onvergetelijke verhaal over een vrouw die met vallen en opstaan leert dat ze alleen kan vertrouwen op haar eigen kracht. Haar belevenissen voeren je door de even kleurrijke als aangrijpende geschiedenis van Spanje, Marokko en Portugal en de Tweede Wereldoorlog. María Dueñas’ debuutroman, waarvan miljoenen exemplaren over de toonbank gingen, is het verhaal van Sira Quiroga, een eenvoudig meisje dat uitgroeit tot een couturière van aanzien en tot geheim agent.

Zij moet kiezen wie ze wil zijn: de afstandelijke, berekenende vrouw van de wereld die ze als spionne is geworden, of de eenvoudige vrouw die ze ooit was en die in stilte hartstochtelijk is gaan houden van een man – ook al is ze bang om hem in haar leven toe te laten.

Mijn review van dit boek

In het begin vond ik het wat aan de saaie kant, niet een boek waarvan je denkt; oh die moet ik nu meteen verder uitlezen. Ik miste spanning in het verhaal. Maar op een gegeven moment kwam er een wending in het verhaal.

Het werd interessant toen ze haar vader leerde kennen en daarna met haar man naar Marokko vertrok. Vanaf dat moment kwam er een heel stuk meer spanning in het verhaal en daar word ik altijd blij van. Ik wil meegenomen worden in een verhaal en vanaf dat moment gebeurde dat ook echt.

Eenmaal verlaten door haar man werd het boek nóg spannender en kwam er een moment dat ik het niet meer weg wilde leggen omdat ik wilde weten hoe het verder zou aflopen. Wat mij betreft dus een goed opgebouwd verhaal, al mag de spanning van mij wel al eerder in het verhaal komen. Maar toch; aanrader!

Je kunt Het geluid van de nacht op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij boeken van deze schrijfster? Vindt je dat aanraders of niet? En waarom?

Het geluid van de nacht