Het meer van de meisjes

Het meer van de meisjes

2 mei 2020 2 Door Marìs

Het meer van de meisjes. De titel zegt het al, het boek gaat over meisjes en ‘hun’ meer. Vandaag review ik hem!

Het meer van de meisjes

Het meer van de meisjes. Van Carol Goodman. Dit boek had mijn moeder nog liggen en ze dacht dat het wel wat voor mij zou zijn. De omschrijving op de achterkant is als volgt.

Leestip: Ibiza, de erfenis

Twintig jaar geleden vluchtte Jane Hudson na een verschrikkelijke tragedie van de Heart Lake School voor Meisjes. Een week voordat ze zou afstuderen, kwamen twee meisjes in dat beschermde wereldje om het leven, alle twee door zelfmoord. Jane droeg als enige de last van een gruwelijk geheim dat tientallen jaren verborgen bleef in de diepte van Heart Lake.

Nu is Jane teruggekeerd naar de school als lerares Latijn. Ze is kort geleden gescheiden en hoopt een nieuwe start te maken met haar dochtertje. Maar onheilspellende boodschappen uit het verleden zorgen ervoor dat vergeten herinneringen weer naar boven komen. Dan sterven er opnieuw jonge, angstige meisjes – en stukje bij beetje komt de verpletterende waarheid aan de oppervlakte…

Mijn mening

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; dit boek was erg spannend! Dat er iets anders aan de hand was dan dat ‘het meer de meisjes roept’ wat voor mij vrij snel duidelijk. Ik verdacht 2 mensen en uiteindelijk bleek ik gelijk te hebben. En niet omdat er 2 mensen schuldig waren, maar omdat die 2 mensen 1 en dezelfde persoon bleek te zijn. Dat had ik niet zien aankomen, dus dat gaf een leuke wending aan het verhaal.

Het boek blijft boeien tot op het einde en je word ook mee terug genomen in het verleden. Om weer terug te komen in het heden. Dit is naar mijn mening op een duidelijke manier gedaan omdat het verleden steeds de schuingedrukte tekst is. Wel prettig dat het hierdoor duidelijk is. Wel soms even schakelen, maar zeker niet storend.

Je kunt Het meer van de meisjes bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij ‘het meer van de meisjes’ al? Wat vond je ervan?

Het meer van de meisjes