Het plakband pensioen

Het plakband pensioen

13 januari 2021 2 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review over Het plakband pensioen. Dit boek is geschreven door Gerhard Hormann.

Het plakband pensioen

Het plakband pensioen

Vandaag vertel ik jullie over Het plakband pensioen, geschreven door Gerhard Hormann. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Mijn hond Money!

Honderdduizenden mensen hebben een pensioenbreuk. Gerhard Hormann schreef een praktische handleiding vol tips en adviezen om veel eerder te stoppen met werken. Het plakbandpensioen is geen ingewikkeld of saai boek over pensioenen, maar een persoonlijk verslag vol verfrissende inzichten en slimme oplossingen.

In dit boek vertelt Gerhard Hormann hoe hij na een ontslagronde een pensioengat van meer dan 16 jaar weet te overbruggen. Zijn boek laat zich lezen als een plan B voor iedereen met een pensioenbreuk. Want niemand heeft zin om te wachten met genieten tot zijn oude dag is aangebroken.

Dit boek laat zien dat je nooit te jong bent om met pensioen te gaan en nooit te oud om noodmaatregelen te nemen. Zo spaarde de auteur in korte tijd een bedrag bij elkaar waar hij de komende 5 jaar van kan leven zonder ook maar één dag te hoeven werken. In zekere zin geeft hij zichzelf zo een soort basisinkomen, terwijl de discussie over dat onderwerp nog in volle gang is.

Op luchtige wijze toont de auteur aan dat je helemaal niet rijk hoeft te zijn om te kunnen gaan rentenieren en geen miljoen op de bank nodig hebt om al op je 54e je laatste werkdag in te roosteren.

Mijn review

Het was op zich een leuk boek om te lezen, maar ik vind niet dat hier nou echt geweldige tips in staan. Zo heeft Gerhard bijvoorbeeld al een vrouw die parttime werkt en waarmee hij dus ook zijn lasten deelt. Voor mij persoonlijk gaat dat niet op, omdat ik alleen ben en dus zelf alle kosten zal moeten dragen.

Waarmee ik natuurlijk niet zeg dat het voor mij onmogelijk is, begrijp dat niet verkeerd. Het vergt alleen andere methodes. Op zich stond er voor mij nou niet iets heel verrassends in waarvan ik dacht; oh dat ik daar nou nooit zelf aan gedacht heb! Alles heb ik al wel eens voorbij horen komen, maar dat komt omdat ik nou eenmaal heel veel over alles lees wat met geld te maken heeft.

Mijn oordeel; gewoon een leuk boek om te lezen, maar verwacht niks spectaculairs!

Je kunt Het plakband pensioen bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kende jij dit boek al? Of staat het op jouw lijstje van boeken die je nog wilt lezen?

Het plakband pensioen