Hoofdzaak

Hoofdzaak

23 september 2020 1 Door Marìs

Hoofdzaak. Vandaag review ik dit boek, geschreven door Mariska Overman.

Hoofdzaak

Hoofdzaak

Hoofdzaak. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Ibiza!

Wat doe je als je nietsvermoedend je keuken binnenstapt en een hoofd op je keukentafel aantreft? David roept meteen de hulp in van zijn zus, ex-rechercheur Isabel Dieudonné. Zij heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak, maar zet alles op alles om uit te zoeken wat hier aan de hand is. Van wie is het hoofd? En waarom ligt het in Davids keuken…?

Een korte omschrijving deze keer maar eigenlijk zegt deze omschrijving ook meer dan genoeg. Want dit is ook precies waar het boek over gaat. Dus meer woorden waren ook eigenlijk niet nodig geweest om het verhaal te omschrijven.

Mijn review

Ik vind dit ten eerste een hele fijne dikte van het boek. Het boek leest ook makkelijk weg, je zit binnen no time in het verhaal. Ik had het boek binnen 2 dagen uit. Klein puntje wat ik wel altijd jammer vind is dat er geen nummers bij de hoofdstukken stonden, maar dat elk nieuw hoofdstuk aangeduid werd met een sterretje en pas later kwamen er af en toe titels voorbij zoals bijvoorbeeld ‘donderdag’. Ik vind dat zelf toch prettiger lezen als een hoofdstuk óf nummers heeft óf titels. Want dan kan ik vooraf kijken hoeveel hoofdstukken ik nog moet zonder heel erg te moeten zoeken.

Het verhaal zelf vond ik mooi opgebouwd en erg spannend. Je vraagt je eerst af; wie is die vrouw en kennen ze haar? Om je daarna steeds af te vragen wie nou eigenlijk de moordenaar is. Het verhaal neemt op het laatst een verrassende wending die ik zelf wat minder leuk vond. Ik vond het daardoor niet spannender worden, maar juist wat saaier. Maar dat is echt tegen het einde van het boek, dat vond ik een beetje teleurstellend, maar dat is maar net wat je smaak is. Het verhaal zelf vond ik verder wel erg leuk om gelezen te hebben!

Je kunt Hoofdzaak bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij dit boek en wat vond je ervan? Of lijkt het jou leuk om te lezen? Wat vond jij van het einde?

Hoofdzaak