In vrije val

In vrije val

26 maart 2022 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van het boek; In vrije val. Dit boek is geschreven door Corine Hartman.

In vrije val

In vrije val

In vrije val is geschreven door Corine Hartman en hierover lezen jullie vandaag mijn review. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: De therapeut!

Faye van Laar krijgt de mogelijkheid een eigen leven te leiden, los van de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Vol enthousiasme begint ze aan het opknappen van haar nieuwe huisje op het landgoed van de instelling. 

Dan kruist Mika Priens haar pad, een ex-militair met PTSS die zijn vrouw en kind zou hebben vermoord. Hij overtuigt Faye van zijn onschuld en ze besluit hem te helpen. Samen met Lisa, een medepatiënt, gaat Faye op onderzoek uit, waarbij ze stuiten op de onverklaarbare dood van enkele oud-collega’s van Mika. Heeft Mika hiermee te maken? En is hij echt onschuldig? Of is hij door experimentele behandelingen zijn realiteitszin kwijtgeraakt en een moordenaar geworden?

Mijn review

Dit is niet persé wat je noemt een heel spannend boek. Er zitten wel degelijk spannende momenten in het verhaal, maar niet dat je denkt; wauw! Die moet iedereen lezen want die is zó spannend. Het verhaal is wel op een lekkere manier geschreven en daarom leest het wel makkelijk weg, wat ik zelf altijd wel prettig vind.

Gedurende het boek vordert vraag je je wel het een en ander af; is die kliniek wel te vertrouwen? Of vinden daar dingen plaats die het daglicht niet kunnen verdragen? En waarom is de vader van Faye zo enthousiast over die kliniek? Weet hij dan niet wat daar écht allemaal gebeurt? Of blijkt het niet te kloppen wat ze denken dat daar gebeurt? En hoe loopt het af met Therese? Zal zij het ziekenhuis levend verlaten? En Simon? Is hij te vertrouwen? En wie is nieuwkomer Edy eigenlijk? Waar komt zij weg en hoort zij wel echt in de kliniek thuis? Of is het een masker?

Tijdens het lezen van het boek vraag je je genoeg dingen af en over het algemeen krijg je eigenlijk wel antwoord op al je vragen. Over zijn totaliteit vond ik het ondanks dat het niet mega spannend is wel een leuk boek om te lezen!

Je kunt In vrije val bestellen op bol.com. Wanneer je dit e-book of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kende jij dit boek al?

In vrije val