Lentevuur

Lentevuur

17 april 2021 1 Door Marìs

Vandaag review ik het boek Lentevuur van Suzanne Vermeer. Wat ik ervan vond lees je in dit artikel.

Lentevuur

Lentevuur

Vandaag lezen jullie mijn review van het boek Lentevuur. Dit is geschreven door Suzanne Vermeer. De omschrijving is als volgt.

Leestip: Het strandhuis!

Julia van Galen is met haar nichtje en een vriendin een weekje op vakantie in het landhuis van haar grootmoeder Eva in Tsjechië. Eva Chorinsky is kort daarvoor op 93-jarige leeftijd overleden en het vervallen landhuis zal door de erfgenamen worden verkocht. Julia besluit daarom nog één keer terug te keren naar de plek waar ze tijdens haar jeugd zoveel vakanties heeft doorgebracht.

Maar op een van de eerste avonden vindt er een ongeluk plaats dat verregaande gevolgen zal hebben. Julia rijdt een jonge Tsjechische vrouw aan, die vervolgens in coma raakt. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. En ze was niet geheel toevallig juist op dat moment op die plek…

Mijn review van dit boek

Dit was een heel erg spannend boek! Ook was dit boek anders dan de andere boeken van Suzanne Vermeer, omdat er een soort extra puzzel bij hoort. Daarvoor zit er een envelop bij het boek met diverse papieren erin die je nodig hebt om de puzzel op te kunnen lossen.

De puzzel zelf vond ik echt te moeilijk en kon ik niet zonder hulp oplossen. Gelukkig bestaat er wel een pagina met hints op de website van Suzanne Vermeer, waardoor je het als nog kunt oplossen het familiegeheim kunt ontrafelen. Je krijgt dan nog zo’n 19 pagina’s extra om te lezen. Dit vind ik zelf een erg leuke toevoeging aan het boek, want dat is precies wat je wilt weten. Wat is er gebeurt met Simona? Daar kom je dus achter door de puzzel op te lossen.

Ondanks dat de puzzel voor mij te moeilijk was, vond ik het wel erg leuk om te kijken wat er in de extra papieren te ontdekken viel. Daarnaast gaf dit het verhaal ook weer nét even een extraatje. Ik vind dit boek een echte aanrader!

Je kunt Lentevuur bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij Lentevuur gelezen? Kon jij de puzzel wel zelf oplossen?

Lentevuur