Less is luxe

Less is luxe

26 augustus 2020 0 Door Marìs

Less is luxe, licht en avontuurlijk leven, geschreven door Lou Niestadt.

Less is luxe

Less is luxe. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Geld verdienen met jezelf!

Dit is een artjournal over de ontdekkingstocht naar een simpeler leven, waar genoeg weer genoeg is en minder weer meer. Je leert om stil te staan bij wat je werkelijk wilt, wat je werkelijk nodig hebt en waarin je niet meer in dienst staat van je spullen, je werk en je gezin.

Een simpel leven in materie, maar groots en avontuurlijk in denken en doen. Wanneer je overvloed aan spullen en activiteiten terugbrengt naar de essentie ontstaat er een overvloed aan tijd, ruimte, verwondering, creativiteit en levenslust. Less is luxe!

Mijn review over dit boek

Dit is een heel goed voorbeeld van een boek waar ik echt helemaal niks mee kan. De inhoud bestaat grotendeels uit een en al chaos. Tekeningen/ plaatjes waardoor tekst heel onhandig te lezen is, omdat het links én rechts van het plaatje staat. Verschil van tekstgrootte waardoor het heel rot leest. Ik word er gigantisch onrustig van.

Inhoudelijk had ik ook wel wat meer van dit boek verwacht. Voor mij bestaat het meer uit wat losse gedachten en conclusies, dan uit tips wat ik verwacht had. Wellicht aangevuld met hoe de pychologie werkt op dat gebied.

Nu wordt er wel benoemd in dit boek dat dingen voor iedereen weer anders kunnen zijn, de ene tip hoeft voor jou niet te werken, maar kan voor mij de perfecte tip zijn, maar dat is altijd zo met tips, wat mij betreft. Ik vind dat je overal uit haalt waar jij iets aan hebt en de rest vergeet je gewoon weer, omdat dat er voor jou niet toe doet.

Toch zou ik dit boek niet aanraden. Gewoon omdat ik het veel te chaotisch vind ogen en het totaal niet lekker weg leest. Omdat het zo’n raar lettertype is (alsof het met de hand geschreven is ja), maar ook dan weet grote letters en dan weer kleiner, geeft dat extra chaos en onrust. Klein voordeel is wel dat het boek daardoor vrij snel leest, vergeleken met een normaal boek van deze dikte. Omdat er dus véél minder tekst op een pagina staat. Ik lees een boek voor mijn rust. Om uit te rusten en na te denken over de inhoud (of om van een verhaal te genieten). Helaas doet dit boek dat niet voor mij.

Je kunt Less is luxe is niet te bestellen op bol.com, maar Moedige moeders en dappere dochters wel. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Konden jullie iets met de inhoud van dit boek?

Less is luxe