Lift

Lift

19 februari 2022 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van het boek; Lift. Dit boek is geschreven door Linwood Barclay.

Lift

Vandaag lezen jullie mijn review van een thriller van Linwood Barclay; Lift. de omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Winterland!

Maandag. Vier mensen stappen in een lift in Manhattan. Op weg naar hun verdieping stopt de lift niet, maar schiet door, naar de top. Daar staat hij enkele seconden stil, voor hij met donderend geweld naar beneden stort en te pletter slaat. Het lijkt een gruwelijk ongeluk. Maar op dinsdag gebeurt hetzelfde, nu in een andere wolkenkrabber. En op woensdag opnieuw.

In New York – een van de meest verticale steden ter wereld – breekt paniek uit. Kantoormedewerkers weigeren nog naar hun werk te gaan en hulpdiensten rukken niet meer uit voor oproepen op hoge etages. Wie zit hierachter? In een race tegen de klok proberen twee rechercheurs en een journalist de antwoorden te vinden, voordat een van de hoogste wolkenkrabbers van de stad op donderdag feestelijk wordt geopend.

Mijn review van dit boek

In het begin van het boek houdt meteen al de aandacht vast. Want in het eerste hoofdstuk stort lift 1 meteen al neer. Daarna wordt het boek even wat ingewikkelder, je moet daar goed je aandacht vasthouden om te begrijpen wie al die mensen eigenlijk zijn. Dat vind ik zelf nooit zo prettig lezen als er teveel mensen zijn die je moet leren kennen in een verhaal.

Afgezien daarvan, blijft het verhaal wel steeds de aandacht vasthouden en wil je weten hoe het verder afloopt. Zullen ze op het kantoor van de burgemeester door hebben wie Arla is? Is Glover eigenlijk wel te vertrouwen? Of weet hij meer van die lift neerstortingen af? En wat houdt Barbara eigenlijk achter voor haar dochter? Waarom heeft zij écht zo’n hekel aan de burgemeester?

Wie is dat hulpje Chris van de burgemeester eigenlijk? En is hij wel te vertrouwen? Waarom achtervolgt hij Barbara? En waarom redt hij haar leven? Wie pleegt die bomaanslagen en waarom? Zitten de flyovers ook achter de neerstortende liften? Of staat dat toch niet met elkaar in verbinding?

Op al deze vragen krijg je een antwoord als je het boek uit leest. Je komt erachter wie de dader is die de liften laat neerstorten en waarom hij of zij dat doet. Ik vond dit een erg spannend boek, echt een goede triller en daarom zeker een aanrader!

Je kunt Lift bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kenden jullie dit spannende boek al?

Lift