Martien

Martien

17 juli 2021 0 Door Marìs

Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer is het boek wat ik vandaag voor jullie ga reviewen. Het is geschreven door Jan Dijkgraaf.

Martien

Martien

Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer van Jan Dijkgraaf is het boek wat ik vandaag voor jullie review. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Het duistere meer!

Iedereen kent Martien Meiland van de televisieserie Chateau Meiland, die op SBS 6 meer dan een miljoen kijkers trekt. Iedereen heeft ook een oordeel over hem. Je houdt van ‘m, of je vindt ‘m vreselijk. De televisieserie laat echter maar een klein deel van Martien zien. In dit boek vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hun complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen.

Over de jeugd van Martien, met zijn alcoholistische vader Nico en zijn al op 45-jarige leeftijd overleden moeder Nel. Over zijn relatie met zijn broer Jaap, zijn beste vriend. Over zus Nelleke, die hij al jaren niet meer spreekt. Over de Meilanden, de Duivenvoorders en de Renkema’s.

Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica, die als een blok viel voor ‘de lelijkste man die ik ooit heb gezien’ en die hem altijd door dik en dun is blijven steunen. Over een korte ontmoeting in Eilat met een dubbelganger van voetballer Zinedine Zidane die zijn hele wereld op zijn kop zette. Over zijn jaren in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen leidden. Over zijn werk als ontbijtkok en stylist in loondienst en de zakelijke avonturen met Erica in winkels en groothandel, die varieerden van complete mislukkingen tot geweldige successen.

Over een hachelijk avontuur in China, waar hij moest rennen voor zijn leven. En over de zoektochten naar kastelen en de kolderieke avonturen in Frankrijk. Over de serie Chateau Meiland, die van alle leden van het gezin Bekende Nederlanders maakte. Maar ook over het vertrek van Caroline en Nadège. Over de prettige en minder prettige kanten van de televisiewereld, de gouden Televizierring. Over… alles!

Mijn review

Deze familie vind ik zo leuk en gezellig, dat het altijd leuk is om meer over hun te lezen en over de dingen die zij hebben meegemaakt in hun leven. Er komen best heftige onderwerpen voorbij, maar over alles wordt open en eerlijk gepraat (of geschreven in dit geval). 

Zeker respect daarvoor! Als je geïnteresseerd bent in deze familie is het zeker een aanrader om dit boek te lezen, je komt dingen te weten die je eerder nog niet wist!

Mijn review is deze keer kort maar krachtig, al zeg ik het zelf 😉 Ga het gewoon zelf lezen! Dan kun je je eigen oordeel vormen.

Je kunt Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek over de familie Meiland al gelezen? Wat vond je ervan?

Martien