Mijn ware verhaal

Mijn ware verhaal

19 augustus 2020 0 Door Marìs

Mijn ware verhaal van Karin bloemen is het boek wat ik vandaag review.

Mijn ware verhaal

Mijn ware verhaal, geschreven door Karin Bloemen. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Hoe ‘The Secret’ mijn leven heeft veranderd!

‘Als meisje was ik voortdurend op mijn qui-vive. Een vriendinnetje vroeg me ooit, toen we van school naar huis terugliepen, waarom ik steeds over mijn schouder keek. Deed ik dat? Ik was me nergens van bewust.’

Gevangen in het blikveld van duizend ogen, dat is hoe Karin Bloemen opgroeide. In Mijn ware verhaal vertelt ze voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. Ze beschrijft echter ook hoe ze ondanks deze traumatische ervaringen de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol, succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang.

Wat ik van dit boek vond

Al zodra ik begon met lezen pakte dit boek mij. Het is fijn geschreven, als in; goed leesbaar. Het leest lekker weg. Je wordt meteen meegenomen in het verhaal.

Er worden echt heftige dingen vertelt en situaties waarvan je compleet de kriebels krijgt op een nare manier. Ooit (jaren geleden) kwam ik Karin Bloemen tegen op Gran Canaria, zij was daar op vakantie met haar gezin. Ze zouden naast ons komen liggen op de strandbedjes, maar kozen er uiteindelijk toch voor om dichterbij de zee te gaan liggen, op de handdoeken op het zand. Haar dochter vergat haar schoenen bij de stoel en mijn moeder bracht ze na.

Maar mijn moeder blééf maar weg, ik dacht; waar blijft ze nou? Bleek dat ze gewoon uitgebreid hadden staan kletsen toen Karin haar bedankte voor het terugbrengen van de schoenen. En ik maar denken dat m’n moeder onze stoelen niet meer kon vinden, haha.

Terug naar dit boek; Ik vind het een heftig verhaal, maar wel een heel mooi verhaal. Je ziet hoe sterk deze vrouw is en daar heb ik oprecht bewondering voor.

Je kunt Mijn ware verhaal bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij het boek van Karin Bloemen ooit gelezen?

Mijn ware verhaal