Review De financiële detox

Review De financiële detox

25 maart 2020 1 Door Marìs

Review De financiële detox. Dit boek is bekend van de meiden van de website how2spendit. Tenminste, een aantal jaar geleden toen zij het oprichtten. Vandaag geef ik mijn review over dit boek.

Review De financiële detox

Review De financiële detox. Achterop dit boek staat als omschrijving het volgende.

Leestip: Review psychologeld!

Of je nu geen idee hebt waar je geld elke maand naartoe vliegt, met een grote boog om je administratiemap heen loopt, of als je gewoon even wilt weten of je goed bezig bent op financieel gebied; dit is hét boek voor jou! Krijg antwoorden op vragen als:

  • weet jij precies wat er binnen komt en wat eruit gaat?
  • wat voor geldtype ben jij eigenlijk?
  • waar zitten jouw financiële valkuilen en waar ben je juist heel goed in?
  • hoe is jouw relatie met geld?
  • hoe ga je een gesprek aan over geld?
  • wat moet je qua administratie nou wel en niet bewaren?
  • hoe motiveer je jezelf om te sparen?

Ook ga je een financiële detox doen, waarbij je door alle opdrachten orde op zaken stelt in jouw portemonnee. Dag stress en hallo geordende administratie.

Dit was alweer het derde geldboek wat ik las. En deze vond ik ook meteen de meest interessante van alle 3. In dit boek lees je stap voor stap hoe je je financiële administratie op orde kunt krijgen. Ook kun je lezen wat voor geldtype je bent, wat weer kan verklaren waarom je zo met je geld omgaat zoals je dat doet.

Ook komen er diverse handige tips voor in dit boek, dus ik vind het absoluut een aanrader. Klein minpuntje is dat de geldtype test die ze je online willen laten doen niet meer beschikbaar is en dat de app waar ze over praten op de iPhone ook niet vindbaar is (of ik moet niet goed gekeken hebben).

Maar verder is dit echt een heel interessant boek. Het is niet een boek wat je in 1 adem uit leest, maar er staan ook diverse opdrachten in die je kunt doen. Wanneer je die allemaal doet en voor jezelf de vraag plus het antwoord opschrijft, wordt jou ook alweer veel meer over jezelf duidelijk. Zo krijg je langzaam maar zeker echt een goed beeld over jezelf en hoe jij over geld denkt en met geld om gaat. Wat dus heel leerzaam kan zijn.

Je kunt De financiële detox kopen via bol.com. Wanneer je dit via deze link doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus bij deze; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kennen jullie het boek ‘de financiële detox’ al? En zo niet; willen jullie dit boek ook gaan lezen? Laat het weten in de reacties!

Review De financiële detox