Review De Mitford-moorden Pamela

Review De Mitford-moorden Pamela

4 april 2020 0 Door Marìs

Review De Mitford-moorden Pamela. Vandaag review ik deel 2 van de Mitford-moorden, namelijk ‘Pamela’. Ik las deze vlak nadat ik deel 1 las.

Review De Mitford-moorden Pamela

Review De Mitford-moorden Pamela

Review De Mitford-moorden Pamela. De omschrijving van het verhaal achterop het boek is als volgt.

Het is 1925 en de kranten staan vol met roddels over de extravagante feesten van een groep losbandige aristocraten die de Bright Young Things worden genoemd. Pamela Mitfords 18e verjaardag wordt geheel in de stijl van deze sensatie gevierd met een gemaskerd bal en een speurtocht, maar de avond eindigt in een tragedie wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen.

De politie verdenkt al snel een bediende, Dulcie Long, maar Louisa Cannon, kindermeisje en chaperonne van de Mitford-zussen, denkt dat het anders zit. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, in de hoop Dulcies naam te zuiveren. Ondertussen loopt de echte moordenaar vrij rond, en die is misschien wel dichterbij dan Louisa denkt…

Leestip: Review De Mitford-moorden (deel 1)!

Wat ik ervan vond

Ik kwam een klein beetje later/ lastiger in het verhaal dan het geval was bij deel 1. Toen ik eenmaal in het verhaal zat had ik eerst heel even het gevoel dat ik weer deel 1 aan het lezen was, maar uiteindelijk nam het boek een heel andere wending en was ik wél echt een nieuw verhaal aan het lezen. Gelukkig maar, want het was ten slotte een nieuw boek/ deel van het boek. Dus dan is het wel zo leuk als je weer opnieuw verrast wordt.

Uiteindelijk werd het later in het boek echt heel erg spannend en zelf had ik ook niet meteen door wie de dader was, terwijl ik dat in het vorige boek wel door had. Dat maakte de uitkomst des te verrassender.

Het duurste bij dit boek dus iets langer, maar uiteindelijk vond ik ook dit boek weer heel erg leuk en spannend om te lezen. Ik had het verhaal dan ook niet willen missen. In oktober 2020 komt deel 3 uit. Deze heet: De Mitford-moorden Diana. Ook dit deel staat nu alweer op mijn lijstje van boeken die ik nog graag wil lezen.

Je kunt De Mitford-moorden Pamela kopen via bol.com. Wanneer je dit via deze link doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus bij deze; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij deel 2 al gelezen? Vond je deze net zo leuk als deel 1?

Review De Mitford-moorden Pamela