Review De Mitford-Moorden

Review De Mitford-Moorden

21 maart 2020 2 Door Marìs

Review De Mitford-Moorden. Vandaag review ik het nog vrij nieuwe boek ‘De Mitford-Moorden’ deel 1. Dit boek is geschreven door Jessica Fellowes. Het behoort tot een reeks van 6 boeken die op moment van schrijven nog niet allen uitgebracht zijn.

Review De Mitford-Moorden deel 1

Review De Mitford-Moorden deel 1. De omschrijving achterop het boek is als volgt. Het is 1920 en Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen. Ze krijgt een baan als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford. Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie.

Leestip: Review Winternacht!

De Mitford-moorden is een klassieke whodunit die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal in een verhaal vol intriges, schandalen, liefde en moord. En dat alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig.

Dit boek vind ik vallen in dezelfde categorie als Suzanne Vermeer. Wellicht nog wel spannender. Zodra ik begon in dit boek wilde ik hem eigenlijk niet meer wegleggen. Normaal kan ik me nooit heel lang achter elkaar concentreren op een boek, maar ik heb in dit boek uren achter elkaar zitten lezen. Gewoon omdat je steeds zo graag wilt weten hoe het boek verder gaat en of Louisa ooit van haar oom af komt. En natuurlijk ook wie die moord nou toch gepleegd heeft.

Ik verklap niks over het einde van het boek, maar wil wel zeggen; voor wie van spannende boeken houdt, raadt ik jullie dit boek echt aan om te gaan lezen! Het is goed geschreven, je zit vrij snel in het verhaal en wilt heel graag weten hoe het verder gaat.

Je kunt De Mitford-moorden deel 1 kopen via bol.com. Wanneer je dit via deze link doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kennen jullie deze serie al? Heb je hier al boeken van gelezen en zo niet, staat dit nog op jouw whishlist? 

Review De Mitford-Moorden