Review Psychologeld

Review Psychologeld

11 maart 2020 3 Door Marìs

Review Psychologeld. Vandaag kunnen jullie mijn eerste review op deze blog lezen. Namelijk die over het boek ‘psychologeld’ van Anna Dijkman en Chris Zadeh.

Review Psychologeld

Review Psychologeld. Dit was het eerste geldboek wat ik las in mijn leven. Daarna ging ik er meer lezen, want er staan er nog flink wat op mijn lijstje om te lezen en wie weet leer ik er weer dingen van die ik kan toepassen in mijn dagelijkse leven.

De beschrijving zoals deze op internet te vinden is: Waarom ben je zuinig met cash terwijl je met je pinpas gemakkelijk geld uitgeeft? Waarom gebruik je gespaard geld anders dan financiële meevallers? Wat maakt het zo lastig om een briefje van 100 euro aan te breken? En waarom geef je méér uit als je dat eenmaal gedaan hebt?

Chris Zadeh, al ruim tien jaar bezig met innovatie in de financiele wereld, en psychologe Anna Dijkman vormen samen het perfecte duo om een boek te schrijven over de psychologie van geld. Door zich te baseren op inzichten uit behavioral finance, psychologie en sociologie laten ze op overtuigende wijze zien dat we een stuk minder rationeel met geld omgaan dan we denken. Aan de hand van voorbeelden, illustraties en anekdotes identificeren ze de valkuilen in onze relatie met geld. En laten ze zien hoe we op een bewuste manier met onze dagelijkse financiën om kunnen gaan.

Wat vond ik ervan

Dit is echt een boek die je niet even zomaar tussendoor leest. Ik vond het namelijk een boek waar ik me best wel op moest concentreren af en toe om te begrijpen/ tot me door te laten dringen wat ze nou precies zeggen. Echt veel psychologie dus. Het heet natuurlijk ook niet voor niks psychologeld.

Dus helaas is het geen boek wat lekker weg leest voor mij. Dat vond ik wel erg jammer. Maar afgezien daarvan staan er wel erg leuke weetjes in en heb ik wel echt dingen geleerd van dit boek. Vooral over hoe ons brein werkt t.o.v. geld (uitgeven).

Dus mocht je daarin geïnteresseerd zijn en vind je het leuk om iets over onze psyche te leren dan is dit boek zeker aan te bevelen. Wil je gewoon lekker lezen om te ontspannen? Dan is dit boek niet echt geschikt. Vind ik dan 😉

Je kunt Psychologeld bestellen op bol.com. Wanneer je dit via deze link doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus bij deze; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Leestip: Welkom op Ikleesgraag.nl!

Heb jij ‘Psychologeld’ al gelezen en wat vond je ervan? Zo niet, zou je hem willen lezen?

Review Psychologeld