Rijk worden voor dummies

Rijk worden voor dummies

20 mei 2020 1 Door Marìs

Rijk worden voor dummies. Van die serie ‘voor dummies’ word ik nooit blij. De titel impliceert dat je dom bent. Dat is het gevoel wat ik erbij krijg. Wat niet weg neemt dat er wel goede informatie in kan staan natuurlijk.

Rijk worden voor dummies

Rijk worden voor dummies

Rijk worden voor dummies. Afgezien van de titel leek de inhoud mij wel interessant, dus daarom leende ik dit boek bij de bieb! De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Op de tweesprong van moeten en willen!

Begin vandaag nog met het opbouwen van je fortuin. Dus jij wilt miljonair worden? Dat kan! Deze no-nonsense handleiding vertelt je hoe je financiële dromen werkelijkheid kunnen worden. Aan de hand van een bewezen spaarmethode, slimme investeringen en solide tips om geld te verdienen. Je leert slimme financiële keuzes te maken, belastingvoordeel te behalen, kostbare fouten te voorkomen en de onstabiele economie te doorstaan om je financiële doelen te bereiken.

Robert Doyen is erkend belastingadviseur en maakt zich sterk voor eerlijke en efficiënte beleggingen. Hij beheert zijn eigen miljoenen beleggingsportfolio. Meg Schneider is bekroond auteur met jarenlange journalistieke ervaring in bladen en boeken en op radio en televisie.

Qua inhoud wordt er van alles behandeld. Van sparen tot geld winnen of erven, maar ook het opstellen van je testament. Als ik de inhoud zo bekeek vond ik het dus een interessant boek op het eerste gezicht.

Wat ik ervan vond

Als je begint met lezen, dan word er al meteen vrij in het begin geschreven dat je hoofdstukken waarin je niet geïnteresseerd bent of die niet op jou van toepassing zijn gewoon over kunt slaan. Je mist dan verder niks. Het is niet essentieel dat je alles leest om de rest van het boek te begrijpen. Dat maakte dat ik ook iets deed wat ik normaal dus echt nóóit doe; kleine stukjes overslaan tijdens het lezen.

Normaal lees ik een boek helemaal, maar nu sloeg ik dus inderdaad stukken over die ik niet of minder interessant vond, of wat niet op mij van toepassing was. Er zaten hele saaie hoofdstukken tussen waar ik niet goed doorheen kwam, maar ook interessante hoofdstukken die ik wel echt leuk vond om te lezen. Al met al was ik blij toen ik het boek eindelijk uit had. Want ik vond het te lang duren naar mijn zin voordat ik er doorheen kwam.

Mis je nou echt iets als je dit boek niet leest? Nee. Ik ben van mening dat je niks bijzonders mist. Is het interessant? Ja, ik denk dat er voor iedereen op zich wel interessante hoofdstukken tussen kunnen zitten. In elk geval wel als je nog een beginner bent op dit gebied.

Je kunt Rijk worden voor dummies bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek gelezen? En vond je het waardeloos of toch sommige hoofdstukken wel leuk?