Rijk

Rijk

3 februari 2021 1 Door Marìs

Vandaag deel ik mijn review met jullie van het boek Rijk. Geschreven door Marjan Berk.

Rijk

Rijk

In dit artikel lezen jullie waar het boek Rijk over gaat en ik geef mijn review. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: De diefstal van mijn jeugd!

‘Van dat mens koop ik geen boek’, spreekt een voorbijganger op de Amsterdamse Uitmarkt, waar Marjan Berk boeken aan het signeren is, ‘die is toch al miljonair’. Wie de Lotto wint, krijgt met onverwachte problemen te maken. Verloren gewaande vrienden duiken op en volslagen onbekenden dragen de meest ingenieuze plannen voor om je zo snel mogelijk weer van je geld af te helpen.

Je kunt echter pas rijk zijn als je eerst arm bent geweest, en Marjan Berk kent als geen ander de voor- en nadelen van een leven zonder veel financiële armslag. In Rijk! vertelt ze op hilarische wijze over een levenslang moeizaam omgaan met geld. Arm of rijk, ze weet altijd van het leven te genieten.

Mijn review van dit boek

Ik wil meteen met de deur in huis vallen over de omschrijving van het boek. De hilarische wijze waarover men schrijft op de achterkant zie ik niet terug in het boek. Ik heb er niet om gelachen. Wel was het een verhaal wat lekker weg las.

Maar hoe idioot zij met geld smijt, vind ik ronduit dom. Ik kan niet begrijpen hoe mensen zó slecht met hun geld kunnen omgaan door elke keer wanneer er wat extra’s binnen komt, dat steeds meteen helemaal op te maken. Daar word ik oprecht ook een beetje pissig van. Je hoort er gewoon voor te zorgen dat je altijd je rekeningen kunt betalen, zónder van anderen te moeten lenen of in de shit terecht te komen. Lukt dat niet, dan doe je iets verkeerd.

In dit boek wordt geld uitgegeven aan onbenullige onnodige dingen waardoor deze mevrouw geld te kort heeft om haar rekeningen te betalen. Cursusje omgaan met geld zou dus wel op zijn plek zijn. Wat ik dan wél weer mooi vind om te lezen is hoe zij van het leven geniet. Geld of geen geld. In mijn ogen heb je ook geen geld nodig om te kunnen genieten.

Daarnaast is er 1 stuk uit het boek wat mij bijblijft en dat is hoe zij ervoor zorgt dat een arme man zonder been, een houten prothese krijgt. Heel mooi hoe zij een ander hiermee helpt, dat zouden meer mensen mogen doen!

Dit boek is een aanrader, gewoon omdat het een leuk verhaal is om te lezen!

Je kunt Rijk! bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek ooit wel eens gelezen? En wat vond je ervan?

Rijk