Sparen voor later en nu

Sparen voor later en nu

11 november 2020 0 Door Marìs

Vandaag mijn mening over het boek sparen voor later en nu. En ik vertel jullie de omschrijving van het boek.

sparen voor later en nu

Sparen voor later en nu

Vandaag vertel ik waar het boek sparen voor later en nu over gaat. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Het miljonairsbrein ontrafeld!

Sparen is hot. Zelfs doorgewinterde beleggers kiezen voor de spaarbank. Voor een buffer, om dromen te realiseren, voor later, maar ook voor nu! Want als je spaart voel je je gewoon beter. Alleen, welke spaarvorm kies je en bij welke bank? En hoe veilig is je spaargeld daar? Van Veen en Van Eeden, beheerders van de best bezochte spaarsites van Nederland, geven een compleet inzicht in sparen. Met humor, betrokkenheid en persoonlijke anekdotes.

Mijn review van het boek ‘sparen voor later en nu’

Het is een boek wat deels leuk/ interessant is om te lezen, maar deels ook niet, omdat het sterk verouderd is. Dit gaat veel al over 10 jaar geleden en dus deels ook over spaarproducten die vandaag de dag niet eens meer bestaan.

Ook vind ik dat vooral op het eind erg geschreven wordt op een negatieve manier. Alsof ze je bang willen maken (of het op hun eigen angst baseren) als je belegt en investeert. Ik vond dat nogal overtrokken en niet van deze tijd, maar goed het is dan ook 10 jaar geleden geschreven. Jammer ook dat er een negatieve fibe in het boek zit redelijk op het eind.

Afgezien daarvan is er wellicht voor mensen ook wel weer iets uit te halen. Bijvoorbeeld de meer persoonlijke hoofdstukken in het begin, vond ik veel leuker om te lezen. Een aanrader? Nee! Niet persé, maar vind je het leuk om te weten hoe banken werken en hou je van persoonlijke verhalen? Dan is dit boek juist wel (deels) weer leuk om te lezen.

Je kunt Sparen voor later en nu! bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Wat vond jij van dit boek?

sparen voor later en nu