Think en grow rich

Think en grow rich

17 maart 2021 1 Door Marìs

Vandaag mijn review van het Think en grow rich actieboek. Dit boek leende ik onlangs van de bibliotheek, want hij stond al een tijd op mijn lijstje.

Think en grow rich

Think en grow rich

Onlangs las ik het boek; Think en grow rich van Napoleon Hill. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Crisis wat te doen?!

Napoleon Hill schreef Think & grow rich in 1937. Het boek sloeg meteen aan en werd direct een bestseller, mede omdat mensen zoekende waren tijdens de enorme economische depressie van de vorige eeuw. Bijzonder is dat de adviezen in het boek nog steeds toepasbaar zijn in deze eeuw.

Het boek is in vele tientallen talen vertaald en er zijn inmiddels tientallen verschillende versies van uitgebracht. Dit boek bevat de originele editie van Napoleon Hills klassieke Think & grow rich, plus een actiehandleiding waarin je wordt uitgelegd hoe je de adviezen direct kunt toepassen.

Heb je dit boek al ooit gelezen, maar heb je er nog te weinig mee gedaan? Dan is dit het boek om Think & grow rich nog een keer te lezen, en er nu direct actie aan te koppelen. Heb je de klassieker nog nooit gelezen? Dan val je met deze editie direct met je neus in de boter en schaf je het beste van het beste aan.

Mijn review van dit boek

In het begin vond ik het vooral heel interessant en het is leuk om verhalen over mensen te lezen. Maar tegen het einde van het boek werd het steeds minder interessant. De actiehandleiding stelde niet veel meer voor als; blader terug naar die en die bladzijde en lees dat hoofdstuk nog een keer. Of; lees de titels en subtitels, onderstreep wat jou aantrekt.

Dat vond ik dus weinig toegevoegde waarde hebben, want dat is niet iets wat ik zou doen. Zeker niet in een boek kliederen, al was het van mezelf geweest. Dat vind ik zonde. Daar zijn boeken niet voor bedoeld. Wel zou je het los op een papiertje kunnen schrijven. Zo kun je toch meedoen én je boek mooi houden.

2 belangrijke speerpunten uit het boek zijn zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen/ discipline. Dit zijn heel belangrijke eigenschappen wanneer je wat dan ook in je leven wilt bereiken, dus ook rijk worden. Natuurlijk is een gezond portie verstand ook nooit weg 😉

Hoewel ik dit boek niet persé een grote aanrader vind, kun je er best interessante en leuke dingen uit halen, dus het kan zeker geen kwaad om het te kopen! Je kunt het uiteindelijk altijd weer aan iemand cadeau doen.

Je kunt Think & Grow Rich actieboek bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Heb jij dit boek van Napoleon Hill weleens gelezen? Wat vond jij ervan?

Think en grow rich