Unf*ck je financiën

Unf*ck je financiën

8 december 2021 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn review van Unf*ck je financiën. Dit boek is geschreven door Melissa Browne.

Unf*ck je financiën

Unf*ck je financiën

Het boek wat ik vandaag voor jullie review is Unf*ck je financiën van Melissa Browne. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Een dubbeltje op zijn kant!

Laten we eerlijk zijn: het in orde maken van financiën is voor (bijna) niemand een favoriete bezigheid. Het is niet leuk, en we lopen rond met verknipte ideeën over geld die een goede financiële basis in de weg staan. Melissa Browne daagt je uit en geeft praktische tips om je manier van denken over geld én je banksaldo ten goede te veranderen.

Unfuck je financiën helpt een financieel vangnet te creëren zodat je uiteindelijk financieel gezond kunt worden. Browne geeft heldere, duidelijke adviezen en vertelt je hoe je slimme spaarrekeningen opent en de juiste investeringen doet. Daarnaast leert ze je alles over zaken als aandelen, huizenbezit en ‘seksueel overdraagbare schulden’. Kortom: hoe je je financiële zaken nu écht goed regelt.

Mijn review van dit boek

Naar mijn mening heeft dit boek een best grote negatieve insteek. Met hoofdstuk-titels als ‘waarom maken we er financieel een rotzooi van’, ‘budgetteren is een scheldwoord’ en ‘je verprutst het toch en dat is oké’, geef je nou niet bepaald het goede voorbeeld. 

Daarnaast vind ik er her en der ook echt negatieve kreten in staan, ook wordt je soms nogal belerend toegesproken en daar hou ik absoluut niet van. Hier wordt uitgegaan van het negatieve, in plaats van mensen een oppepper te geven om positief naar je financiën te gaan kijken. Dit zou mij alleen maar verder de put in helpen. Ik voelde me oprecht de dagen erna ook negatief, dat hoort een boek niet te veroorzaken.

Neemt niet weg dat er her en der zeker ook goede punten in staan. Maar ik zou dit boek niet aanraden. Ben je eigenwijs en wil je hem toch lezen? Dat kan natuurlijk.

Je kunt Unf*ck je financiën bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Ken jij dit boek? Vond je de negatieve lading hiervan ook te groot, of had je daar geen last van?

Unf*ck je financiën