Unity

Unity

20 november 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn Unity, een deel van De Mitford Moorden. geschreven door Jessica Fellowes.

Unity

Unity

Vandaag deel ik met jullie mijn Unity review, dit boek maakt deel uit van de serie; De Mitford Moorden. De omschrijving op de achterkant van het boek is als volgt.

Leestip: Het meisje onder de boom!

Het is 1933 en Louisa Cannon is dolgelukkig: ze is getrouwd met haar grote liefde rechercheur Guy Sullivan, en doet een opleiding tot stenograaf. Maar dan wordt ze benaderd door een geheimzinnige man die haar vraagt om de Mitford-zussen Diana en Unity, die lid zijn van de Britse Unie van Fascisten, te bespioneren tijdens een cruise die ze een paar weken later zullen maken. In eerste instantie weigert ze, maar de man benadrukt dat de toekomst van Engeland op het spel staat.

En zo vergezelt ze de Mitfords even daarna op hun reis. Ze zijn nog niet lang onderweg als een van de passagiers op brute wijze wordt vermoord en Louisa bij het onderzoek betrokken raakt. Al snel worden er twee personen verdacht, maar Louisa betwijfelt of ze schuldig zijn. Terwijl ze probeert om haar missie en het onderzoek te combineren, raakt ze steeds verder verstrikt in een web van geheimen en tegenstrijdige belangen. Twee jaar later begint de rechtszaak tegen de verdachten. Zal het recht zegevieren, of loopt de echte moordenaar nog vrij rond?

Mijn review van dit boek

Je vraagt je tijdens het lezen veel af. Ineens komt Guy aan boord van het schip, en levert dat uiteindelijk niet de nodige problemen op tussen hem en Louisa? Ook Guy loopt op een gegeven moment gevaar, als hij te dicht bij de waarheid lijkt te komen.

Zijn de 2 verdachten wel echt de moordenaars? Of loopt de échte moordenaar inderdaad nog vrij rond, en zo ja, hoe kan dat? Komt dat nog goed? En komt het nog goed tussen Guy en Louisa?

Allemaal dingen die je je afvraagt. Daarnaast lees je ook over de dreigende tweede wereldoorlog, wat mij persoonlijk altijd wat minder aantrekt. Maar dat is nou eenmaal de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. 

Tijdens het lezen van het boek krijg je antwoord op bijna al je vragen, dus dat is fijn! Ik vind dit boek zeker weer een aanrader, een deel wat je niet wilt missen als je deze serie leest.

Je kunt De Mitford Moorden Unity bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Hebben jullie dit deel van de Mitford Moorden al gelezen? Wat vond je ervan?

Unity