Vaarwel spullen

Vaarwel spullen

15 juli 2020 3 Door Marìs

Vaarwel spullen is het boek wat ik vandaag voor jullie ga reviewen. Dus lees snel verder!

Vaarwel spullen

Vaarwel spullen

Vaarwel spullen. De omschrijving van het boek is als volgt.

Leestip: Op de tweesprong van moeten en willen!

Fumio Sasaki is geen verlichte minimalist of opruimgoeroe zoals Marie Kondo, maar een jongeman zoals vele anderen; druk, vaak gestrest en gefocust op materiële rijkdom. Op een dag heeft hij er genoeg van en besluit hij zijn leven radicaal om te gooien. Hij reduceert zijn bezittingen tot een minimum. Met opmerkelijke effecten: opeens voelt hij zich vrij. Hij houdt tijd en geld over en ervaart een diep gevoel van dankbaarheid voor de spullen die hij nog wel bezit.

Zijn ervaringen motiveren hem om uiteindelijk alles wat overbodig is los te laten. En met zijn eenvoudige en praktische tips kun jij dat ook. Hij vertelt hoe een minimalistische levenshouding niet alleen je woonruimte en gedachtewereld vergroot, maar je hele leven op onverwachte wijze verrijkt.

Mijn review

Ik wist in het begin niet zo goed wat ik van het boek moest vinden. Ik vond het namelijk nogal saai in het begin. Maar vanaf hoofdstuk 3, het hoofdstuk waarin je 55 tips krijgt vond ik het een stuk interessanter worden.

Hoe de schrijver zelf leeft vind ik persoonlijk dan weer te overdreven, maar goed als hij daar gelukkig mee is, prima! Want daar gaat het om. Maar voor mij zou dat niks zijn. Ik zou daar juist ongelukkig van worden. Maar ik vond het wel mooi omgeschreven dat minimalisme voor iedereen weer iets anders betekent. En zo is het maar net.

Ook werden er redelijk wat dingen gezegd waar ik het wél mee eens ben, en een hele goede tip voor opruimen vond ik; hou je alleen bezig met het nu. Wat wil je nú, wat heb je nú nodig. En niet ‘misschien heb ik dit ooit nog nodig’, of ‘over 5 jaar’ ga ik dit weer oppakken. Want als je het nu niet doen, ga je het dan waarschijnlijk ook niet doen. Zo werden er wel rake dingen geschreven waar je veel aan kunt hebben wanneer je eens goed wilt opruimen.

Je kunt Vaarwel spullen bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Leef jij minimalistisch, of wil jij ook graag drastisch opruimen binnenkort? Of heb je dat misschien onlangs gedaan? Laat het weten in de reacties!

Vaarwel spullen