Voetbalvrouwen

Voetbalvrouwen

2 juni 2021 1 Door Marìs

Voetbalvrouwen, geschreven door Linda van Rijn is een dun boekje wat ik vandaag voor jullie ga reviewen.

Voetbalvrouwen

Voetbalvrouwen

Het boek wat ik vandaag voor jullie review is; Voetbalvrouwen, geschreven door Linda van Rijn. De omschrijving van het boek is als volgt. 

Leestip: Ragdoll!

Voetbalclub DKS – Door Kracht Sterker – speelt voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Tot nu toe weet hij zijn concurrent, de getalenteerde aanvaller Fernando, nog te overklassen. Michelle, de vriendin van Richard, gunt haar vriend zijn gedroomde carrière, maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen.

In de winterstop gaat DKS op trainingskamp naar Gran Canaria. De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt opzet en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt…

Mijn review

Dit is een erg kort verhaal, maar als nog heeft de schrijfster dit verhaal wel erg spannend weten te maken. Dus wat dat betreft is het een aanrader als je van spannende boeken houdt!

Wat ik wel jammer vind is dat het verhaal voor mij niet af genoeg is, je wilt uiteindelijk toch graag weten hoe het verder afloopt met de hoofdrolspeler Richard. Dus dat vind ik altijd een minpuntje, het is deels een open einde, deels ook niet. En ik hou op geen enkele manier van open eindes. Ook niet deels.

Wel vind ik het erg leuk dat het boek zich op Gran Canaria afspeelt, mijn favoriete eiland waar ik al jaren kom! Helaas wordt de omgeving niet echt benoemd, geen naam van een hotel waar ze verblijven, geen naam van het tentje waar ze gaan eten. Alleen dat ze in Las Palmas gebruik mogen maken van het plaatselijke voetbalteam hun trainingsveld. Best jammer, dat had het verhaal naar mijn mening nog iets meer af gemaakt.

Al met al toch een aanrader, zeker als je even kort iets tussendoor wilt lezen! Dit boek is met een uurtje wel uit, of 2 uurtjes als je wat langzamer leest.

Je kunt Voetbalvrouwen bestellen op bol.com. Wanneer je dit boek of iets anders via deze link koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol als bedankje. Maar alleen wanneer je dit product houdt. Dit kost jou niks extra, maar levert jou wel wat extra dankbaarheid op! Dus mocht je dit doen; heel erg bedankt en veel plezier met jouw aankoop!

Kende jij dit boek van Linda van Rijn? Wat vond jij van het verhaal?

Voetbalvrouwen